Baschet

Decese tinere în lumea baschetului din România și Serbia. Prăbușire în direct a unui comentator din NBA

Fanii baschetului din România, Serbia și SUA sunt în stare de șoc, după trei evenimente care înainte de 2021 nu prea se vedeau. La puțin timp după decesul în somn al unei jucătoare de 18 ani, Alessia Maria Raiciu, care a zguduit țara noastră, recent au decedat doi baschetbaliști tineri, unul din România și altul din Serbia. În SUA, un comentator NBA a căzut de pe scaun, în direct. Ce se întâmplă? Ce este asta?

Federația Română de Baschet a anunțat pe data de 6 decembrie decesul lui Luca Petcu, de doar 21 de ani. Acesta „s-a stins din viață la câteva săptămâni după ce primise un diagnostic crunt”, conform Federației. Luca Petcu ar fi încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator, conform unei alte surse.

În Serbia, tot în baschet, Stevan Jelovac, a decedat la doar 32 de ani, pe data de 5 decembrie. El suferise un accident vascular cerebral pe data de 14 noiembrie. Jelovac s-a prăbușit la ședința de pregătire și a murit apoi la spital, după ce a fost internat la terapie intensivă timp de trei săptămâni. Juca la AEK Atena.

Twitter-ul, singura platformă social media de anvergură din lume care nu cenzurează încă mesajele, vuiește cu mii de comentarii și sute de postări pe tema căderii în direct a lui Bob Rathbun, comentator al clubului Atlanta Hawks din NBA. Rathbun a căzut în timp ce era în direct, la fel ca alte sute și sute de persoane filmate recent, fără precedent. S-a motivat ulterior faptul că Rathburn a suferit o dezhidratare, iar acum „el este bine”.

La mijlocul lunii noiembrie cinci sportivi decedaseră în doar câteva zile.



Decese tinere în lumea baschetului din România și Serbia. Prăbușire în direct a unui comentator din NBA