Baschet

CSU Asesoft readusa cu picioarele pe pamant in Eurocup

Victoria de rasunet obtinuta de CSU Asesoft Ploiesti in prima etapa a Eurocup pe terenul rusilor de la Khimki Moscova a ramas fara ecou dupa ce campioana Romaniei a pierdut, miercuri seara, pe teren propriu, intalnirea cu turcii de la Pinar Karsiyaka Izmir.

Ploiestenii au inceput in forta si au condus dupa primul sfert cu 15-11, dar accidentarea grava suferita de americanul Flower, ruptura partiala de tendon, a dat peste cap jocul formatiei lui Aranutovici.

Pinar Karsiyaka Izmir, una dintre cele mai vechi echipe din baschetul turc, a replicat puternic si a castigat sfertul al doilea, cu 25-11, sfert care a inclinat decisiv balanta in directia oaspetilor.

Asesoft a incercat sa revina in sfertul de final, castigat la cinci puncte diferenta, dar deficitul nu a mai putut fi recuperat.

In final echipa din Turcia s-a impus cu 80-72 si a obtinut a doua victorie in Grupa E a Eurocup, dupa ce in prima etapa a invins categoric pe Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Hertegovina), cu 90-60.

Victor Adamovici (19 puncte) a fost cel mai bun marcator de la Asesoft.CSU Asesoft readusa cu picioarele pe pamant in Eurocup