Baschet

CSM Oradea si U Cluj-Napoca sunt la un pas de grupele Basketball Champions League

Cele doua reprezentante ale Romaniei in cea mai importanta competitie masculina de baschet organizata de FIBA isi vor juca pe teren propriu, joi seara, calificarea in grupele primei editii a Basketball Champions League.

Campioana CSM Oradea a pierdut la limita in prima mansa pe terenul bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia, cu 72-75, dupa ce la pauza mare conducea cu 38-34, iar imediat dupa reluarea meciului diferenta a ajuns si la opt puncte.

Echipa bulgara a revenit puternic in sfertul final si a intors scorul, insa CSM Oradea pastreaza sanse mari la calificare in returul programat joi seara de la ora 19:00 in Sala Antonio Alexe.

Martin Zeno (18 puncte) si Sean Barnett (15 puncte) au fost cei mai buni marcatori de la CSM Oradea.

Intr-o alta partida din turul 2 preliminar, U Cluj-Napoca a rezistat infernului din Turcia si a pierdut la limita cu Usak Sportif Basketbol, scor 93-90, dupa ce la pauza gazdele avea sapte puncte avantaj.

Kyndall Dykes si Aleksandr Rasic au fost cei mai buni marcatori de la echipa clujeana, cu 22 de puncte fiecare.

Returul se joaca joi seara de la 20:00 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

In eventualitatea in care vor fi eliminate, cele doua echipe din Romania vor continua parcursul european in FIBA Europe Cup.CSM Oradea si U Cluj-Napoca sunt la un pas de grupele Basketball Champions League