Baschet

CSM Oradea s-a calificat in grupele Basketball Champions League

Campioana Romaniei la baschet masculin CSM Oradea a obtinut, joi seara, calificarea in faza grupelor Basketball Champions League, cea mai importanta competitie europeana de club organziata de FIBA.

Dupa ce au pierdut la limita prima mansa in deplasare contra formatiei bulgare Lukoil Academic Sofia, oradenii au transat calificarea in mansa retur din sala Antonio Alexe, impunandu-se detasat, cu 70-58.

Sean Barnette a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 28 de puncte, iar antrenorul Cristian Achim si-a numit jucatorii “eroi” dupa aceasta calificare pe care o putem numi istorica.

CSM Oradea va face parte din Grupa B si va intalni urmatoarele echipe:

Umana Reyer Venezia (Italia)
Avtodor Saratov (Rusia)
Kataja Basket (Finlanda)
Maccabi Rand Media (Israel)
Khimik (Ucraina)
Pinar Karsiyaka (Turcia)
Le Mans Sarthe (Franta)

U-BT Cluj-Napoca, cealalta echipa romaneasca implicata in preliminarii, a ratat calificarea in grupe, fiind invinsa pe teren propriu de turcii de la Muratbey Usak Sportif, cu 85-66. In tur fusese 93-90 pentru echipa turca.

In aceste conditii, echipa clujeana continua aventura europeana in FIBA Europe Cup, competitie in care va mai evolua si Steaua CSM Bucuresti.CSM Oradea s-a calificat in grupele Basketball Champions League