Baschet

Americanii eliminati in sferturile Cupei Mondiale. Fara podium dupa 17 ani!

Sursă foto: https://twitter.com/FIBAWC/

Nationala Statelor Unite a ratat sansa de a-si apara trofeul la Cupa Mondiala de baschet si de a deveni prima echipa care cucereste de trei ori la rand Trofeul Naismith.

Americanii au fost invinsi, miercuri, de Franta in faza sferturilor de finala, cu 89-79.

Franta va juca in semifinale cu Argentina, echipa care trecuse in urma cu o zi de Serbia, cu 97-87.

Meciul dintre SUA si Franta a fost unul al rasturnarilor de situatie. Dupa ce francezii au condus cu 10 puncte in sfertul al treilea, americanii au revenit si au condus cu sapte puncte in debutul sfertului final dupa o serie de 17 puncte la rand.

Nando De Colo a fost jucatorul decisiv pentru Franta, omul care a facut diferenta in finalul meciului cu noua actiuni din zece finalizate la capatul unor atacuri decisive.

La 82-78 in favoarea francezilor americanii au avut o sansa prin Mitchell la o faza unu contra unu cu Rudy Gobert, doi coechipieri la Utah Jazz. Francezul a reusit in extremis blocajul si astfel Franta a scapat din presiune.

Pentru prima data in ultimii 17 ani, SUA nu va urca pe podiumul Cupei Mondiale de baschet, iar pentru prima data dupa 2006 americanii au pierdut un meci la aceasta competitie.

Editiile gazduite de Asia se dovedesc adevarate pietre de incercare pentru americanii. Acestia au obtinut locul cinci in Filipine (1978) si locul trei in Japonia (2006).

Americanul Donovan Mitchell a fost cosgeterul intalnirii cu 29 de puncte, in timp ce de la francezi s-au remarcat Evan Fournier (22).

In ultimul sfert de finala, Australia a invins Cehia, cu 82-70, calificandu-se in premiera in careul de asi la Cupa Mondiala.

”Cangurii” vor intalni Spania in semifinale.



Americanii eliminati in sferturile Cupei Mondiale. Fara podium dupa 17 ani!