Volei

Rusia obtine al 19-lea titlu european la volei feminin

Nationala feminina de volei a Rusiei a cucerit, duminica seara, titlul european in fata a 11.000 de olandezi prezenti in sala Ahoy din Rotterdam.

Rusia si-a aparat titlul invingand echipa gazda Olanda cu 3-0, pe seturi 25-14, 25-20 si 25-20.
 
Detinatoarea titlului cucerit in urma cu doi ani la turneul gazduit de Elvetia si Germania, echipa Rusiei in formula Irina Zaryazhko, Alexandra Pasynkova, Nataliia Obmochaeva, Ekaterina Kosianenko, Natalia Malykh si Anna Malova s-a dovedit prea puternica pentru Olanda.
 
Puternice pe faza de atac si extrem de precise la blocaj, rusoaicele i-au redus la tacere pe cei 11.000 de suporteri olandezi care au creat o atmosfera incendiara la inceputul partidei.
 
Tatiana Kosheleva de la invingatoare a fost declarata cea mai valoroasa jucatoare a turneului final.
 
Primele cinci echipe in clasamentul final, adica Rusia, Olanda, Serbia, Turcia si Germania, au obtinut calificarea directa la urmatoarul Campionat European care va fi gazduit in 2017 de Azerbaidjan si Georgia.
 
Nationala Romania a incheiat competitia din Olanda pe locul 15 din 16 echipe, pierzand toate cele trei meciuri din faza grupelor cu doar un singur set castigat.Rusia obtine al 19-lea titlu european la volei feminin