Volei

Romania, debut cu dreptul in preliminariile Campionatului Mondial de volei

Nationala feminina de volei a Romaniei a invins, vineri seara, la Ankara, echipa Ucrainei, cu 3-2 (23-25, 26-24, 19-25, 25-21 si 15-12), in prima partida din Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din acest an.

Meciul a avut o intindere de peste doua ore, iar tricolorele pregatite din acest an de argentinianul Guillermo Gallardo au revenit de doua ori dupa ce au fost conduse pe tabela.

"Am ramas optimisti pe intreaga durata a meciului. Mi-am impins tot timpul de la spate jucatoarele pentru a-si gasi motivatia. Sunt bucuros pentru aceasta victorie pentru ca fetele meritau sa castige. Antrenez aceasta echipa de doar doua saptamani si este un rezultat remarcabil pentru noi", a spus Gallardo dupa meci.

Romania intalneste, sambata, echipa Ciprului, iar duminica va da piept cu puternica formatie a Turciei.

Prima clasata se califica automat la turneul final gazduit in acest an de Italia, dar si cele mai bune doua echipe clasate pe locurile secunde in cele cinci grupe preliminare vor obtine biletele pentru Campionatul Mondial.

Turneul final are loc in perioada 22 septembrie – 12 octombrie in Italia si va alinia la start nu mai putin de 24 de formatii.



Romania, debut cu dreptul in preliminariile Campionatului Mondial de volei