Alte Sporturi

Toti sportivii vor fi testat pentru COVID-19 inaintea reluarii antrenamentelor

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania/

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a explicat in ce conditii vor putea fi reluate antrenamentele in bazele sportive de excelenta din tara.

“Vom reincepe activitatea sportiva, dar e clar ca nu oricum. Din punctul de vedere al COSR, baza sportiva de la Izvorani este pregatita sa primeasca sportivii, inclusiv apa si bazinul de la piscina olimpica au fost igienizate. Am facut in toata baza o igienizare si asteptam si noi aceste masuri pe care sa le implementam acolo", a declarat Covaliu pentru AGERPRES.

Presedintele COSR a mai spus ca toti sportivii care vor reveni la pregatirile centralizate vor fi testati inainte pentru COVID-19.

“Da, absolut. Am discutat si cu ministrul Tineretului si Sportului, este o conditie ca la intrarea intr-o baza sportivii de performanta vor avea nevoie de acel aviz ca au fost testati (negativ) pentru COVID-19. Este luat in calcul acest aspect”, a mai spus COSR.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca sportivii de performanta isi vor putea relua pregatirile centralizare de tip cantonament dupa 15 mai.

"Sportivii de performanta vor putea in conditii foarte speciale sa inceapa cantonamentele, dar nu vor incepe competitiile sportive decat dupa o perioada suficient de lunga de pregatire. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori!", a spus Klaus Iohannis intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.



Toti sportivii vor fi testat pentru COVID-19 inaintea reluarii antrenamentelor