Sporturi Extreme

Primele imagini video de pe casca Omului Supersonic

„Nebunul” frumos Felix Baumgartner a sarit de la 39.000 de metri altitudine, de la marginea atmosferei terestre. Mai jos sunt doua clipuri: primul este cel al întregii sarituri, al doilea este cel cu imagini de pe casca sa în timpul rotirii haotice si pâna la stabilizare. De asemenea iata si ultimele sale cuvinte înainte de a parasi capsula agatata pe orbita Pamântului.

„As vrea sa vedeti cu totii ceea ce vad eu. Uneori trebuie sa fii foarte sus ca sa vezi ce mic esti. Acum merg acasa”, a spus austriacul Felix Baumgartner chiar înainte de a sari de la peste 39.000 de metri într-o cadere ce a depasit viteza sunetului fara o propulsie mecanica, doar într-un costum, cu o casca pe cap si o parasuta în spinare.

În primele secunde ale caderii a crezut ca îsi va pierde cunostinta din cauza acceleratiei extreme si a presiunii resimtite. „Rotirea a fost atât de violenta încât nu am stiut cum sa ies din ea. Au fost momente în care am crezut ca am încurcat-o. Am decis sa lupt pâna la capat, iar pâna la urma am reusit sa ma stabilizez”, a spus la scurt timp dupa aterizare.

Mai jos se afla cele doua clipuri, primul cu întreaga saritura, iar al doilea cu imaginile de pe casca sa.



Primele imagini video de pe casca Omului Supersonic