Sporturi Extreme

Concurs de mountainbike langa Timisoara, pe 1 Mai

Pe 1 Mai are loc la Valea lui Liman, concursul de mountainbike LIMAN BIKE RACE a ajuns în 2011 la cea de a VI-a editii. Concursul are drept scop principal promovarea ciclismului în zona, competitia bucurându-se de întregul potential al traseelor de cross-country din zona muntilor Poiana Rusca si ofera posibilitati de intrecere pentru toate categoriile de varsta.
Statiunea Valea lui Liman, de unde se va da startul, ofera doritorilor un complex turistic compus dintr-un hotel si casute. Pe lânga posibilitatea de a lua parte la concurs, cei care aleg sa petreaca week-end-ul de 1 Mai la Valea lui Liman mai pot face drumetii în zona sau plimbari cu bicicleta, pot vizita Pestera Coltu, pastravaria de la Luncani, biserica de lemn de la Luncanii de Jos sau Mânastirea Izvorul lui Miron de la Românesti. Iar sâmbata 30 aprilie, în aceeasi zona, are loc runda a doua a Campionatul regional de Rally-Sprint, care se desfasoara la poalele Muntilor Poiana Rusca, pe drumul national dintre Tomesti si Luncani.

Programul concursului LIMAN BIKE RACE 2011 este urmatorul:

-Sâmbata 30 aprilie ora 16 – ridicarea numerelor de concurs de catre cei înscrisi on-line, vizionari filme cu si despre biciclete
-Duminica 1 Mai ora 8:30 - înscrieri (în buna traditie a evenimentului, nu se percepe taxa de participare)
-Duminica 1 Mai ora 11 – startul. Acesta se va da decalat cu câteva minute pe diferitele categorii de concurs
-Duminica 1 Mai ora 15 – premierea.

Concurentii vor avea de parcurs un traseu de 12 km pentru copiii pâna în 14 ani, un traseu de 35 km pentru fete, pentru juniorii de 15-18 ani, concurentii de 19-30 ani, 31-40 ani si peste 40 de ani, respectiv 2 ture de 35 km pentru categoria Hero. Traseul turei este: Valea lui Liman – Luncanii de Jos – Luncanii de Sus – Balosesti – Românesti – Tomesti Sat – Tomesti Colonie – Valea lui Liman.

Toti participantii vor primi pe traseu apa, fructe, dulciuri iar la sfârsitul cursei vor fi recompensati cu un iaurt si o diploma de participare. Ocupantii locurilor pe podium vor primi diplome, medalii, premii în produse si materiale sportive. Nu lipsesc surprizele, printre care si o demonstratie de trial pentru spectatori, care va avea loc duminica în paralel cu concursul.


Concurs de mountainbike langa Timisoara, pe 1 Mai