Sporturi de iarna

VIDEO O drona a cazut fulgerator la cativa pasi de un schior de top

Campionul la coborare alpina Marcel Hirscher nici nu a vazut ce era sa il loveasca. Austriacul, castigator al ultimelor patru sezoane de Cupa Mondiala, a fost marti la un pas de o accidentare bizara, dar foarte serioasa: sa fie lovit de o drona picata din cer.

Incidentul a avut loc in a doua etapa de slalom de la  Madonna di Campiglio, din Italia. Drona a cazut la cativa pasi in spatele lui Hirscher si era una de dimensiuni considerabile, nu cele de tip mic.

Dispozitivul a aparut fulgerator din cer si s-a zdrobit cu forta de pamant. Hirscher nici nu l-a vazut, iar pentru ca a fost cu o fractiune de secunda mai in fata a scapat total nevatamat. Schiorul si-a continuat traseul fara sa isi dea seama de ceea ce se petrecuse, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. 

Drona (foto jos)  filma competitia din partea producatorului oficial de televiziune al evenimentului - Infront Sports and Media - si era echipata cu camera video.

Cei de la  Infront Sports and Media si-au cerut scuze in fata schiorului, dar si in fata Federatiei Internationale de Schi (FIS). Cei de la FIS au publicat la ei pe site un comunicat de presa in care au scris ca "folosim tehnologia pentru a imbunatati experienta telespectatorilor de schi. Vom ancheta de ce s-a produs acest incident pentru a evita sa se mai intample vreodata." 

Dupa incident, Hirscher (26 de ani, medaliat cu argint la JO Sochi 2014) a declarat ca "glumind, cred ca acest accident s-a datorat traficului aerian intens din Italia".



VIDEO O drona a cazut fulgerator la cativa pasi de un schior de top