Sporturi de iarna

Un norvegian castiga a doua etapa din Turneul Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile

Prima zi a anului 2015 a programat conform traditiei etapa secunda din turneul Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile pe trambulina mare de la Garmisch-Partenkirchen (Germania).

Victoria i-a revenit norvegianului Anders Jacobsen, saritor care s-a impus in fata multiplului campion olimpic Simon Ammann (Elvetia) si a slovenul Peter Prevc.

Chiar daca a avut doua sarituri mai scurte decat ale rivalilor sai, Jacobsen s-a impus datorita stilului si a adunat cel mai mare punctaj din concurs, 286 de puncte.

Norvegianul a sarit chiar modest daca ne uitam la performantele celor de sub el in clasament, mai precis 135.5 metri in prima mansa si 136.5 metri in a doua.

Ammann a deschis intrecerea cu un 138 de metri, a doua saritura ca lungime din intreg concursul, pentru ca in mansa a doua sa se opreasca la “doar” 133 de metri, pentru care a totalizat 279.4 puncte.

Prevc a fost inregistrat cu sarituri de 136.5 si respectiv 136 de metri care i-au adus 276.9 puncte la general.

Cea mai lunga saritura a etapei de la Garmisch-Partenkirchen a apartinut austriacului Gregor Schlierenzauer, cu 139.5 de metri in mansa a doua, insa acesta nu s-a clasat decat al patrulea, cu 275.7 puncte la total.

Stefan Kraft, castigatorul surpriza de la Oberstdorf, a incheiat doar pe locul sase, cu 270 de puncte.Un norvegian castiga a doua etapa din Turneul Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile