Sporturi de iarna

Surpriza in prima cursa a Campionatelor Mondiale de schi alpin

Sursă foto: twitter.com

Editia din acest an a Campionatelor Mondiale de schi alpin gazduite de St.Moritz (Elvetia) a debutat, marti, cu super uriasul feminin, o proba de viteza castigata de austriaca Nicole Schmidhofer.

Sportiva in varsta de 27 ani a fost cronometrata in 1:21.34 si a devansat-o  Tina Weirather din Liechtenstein pentru 33 de sutimi.

Podiumul a fost completat de reprezentanta gazdelor Lara Gut, sportiva care a ratat argintul pentru doar trei sutimi de secunda.

Interesant este ca noua campioana mondial la Super-G nu mai castigase pana acum nicio cursa in Cupa Mondiala si avea doar doua clasari pe podium la activ.

Cea mai buna clasare a lui Schmidhofer la general in Cupa Mondiala este locul 20 la finalul sezonului 2014 si locul 8 la Super-G in acelasi an. La Campionatele Mondiale schioarea originara din Friesach are un loc 4 la coborare in 2015 si un loc 11 la Super-G in 2013.

Americanca Lindsay Vonn, regina vitezei sezoanele din urma si revenita in circul alb dupa o accidentare la umar, a abandonat dupa putin peste 30 de secunde din parcurs fara insa a iesi in decor.

Startul cursei s-a dat la o altiturine de 2.590 de metri si sosirea a fost programata 550 de metri mai jos.

Miercuri este programat super uriasul in intrecerea masculina.

Celebra statiune montana St.Moritz gazduieste pentru a cincea oara Campionatele Mondiale de schi alpin, dupa editiile din 1934, 1948, 1974 si 2003.



Surpriza in prima cursa a Campionatelor Mondiale de schi alpin