Sporturi de iarna

Surpriza in a doua etapa a Turneului Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile

Sursă foto: https://twitter.com/vier_schanzen/

Prima zi din 2020 i-a avut in prim plan pe saritorii cu schiurile care s-au intrecut pe trambulina mare de la Garmisch-Partenkirchen (Germania).

Victoria i-a revenit surprinzator norvegianului Marius Lindvik, un saritor de doar 21 ani aflat la prima lui victorie in Cupa Mondiala a saritorilor cu schiurile.

Lindvik si-a asigurat victoria cu o saritura care a masurat 136 de metri in mansa secunda, totalizand 289.8 puncte. In prima mansa acesta sarise 143.5 metri, avand cea mai lunga saritura din concurs.

Japonezul Ryuyu Kobayashi, castigatorul etapei inaugurale de la Oberstdorf (Germania), nu a prins podiumul, adunand doar 282.1 puncte.

Kark Geiger (285 puncte) a incheiat al doilea ratand sansa de a deveni primul german castigator la Garmisch-Partenkirchen in ultimii 18 ani!

Polonezul Dawid Kubacki a completat podiumul, cu 284 puncte.

21.000 de spectatori au asistat la etapa de la Garmisch-Partenkirchen in prima zi din 2020.

Kobayashi ramane lider la general dupa doua etape din cele patru in Turneul Celor 4 Trambuline, cu un avans de doar sase puncte in fata lui Geiger.

Competitia continua la Innsbruck (Austria) pe 4 ianuarie si se incheie la Bischofshofen doua zile mai tarziu.Surpriza in a doua etapa a Turneului Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile