Sporturi de iarna

Romania, locul 5 la Campionatul European de Bob

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania

Romania s-a clasat pe locul 5 in proba de bob doua persoane feminin care a contat pentru Campionatul European de la Winterberg, Germania.

Echipajul compus din Andreea Grecu și Katharina Wick s-a clasat pe locul 8 in coborarea care a contat atat pentru etapa de Cupa Mondiala cat si ca pentru Campionatul European, la 0.98 secunde in urma primului echipaj format din nemtoaicele Laura Nolte si Deborah Levi.

Au luat startul 18 echipeje, toate fiind clasate la finalul intrecerii.

La final, cand s-a tras linie, Romania a fost pe cinci in ierarhia Campionatului European, din clasamentul Cupei Mondiale fiind eliminate trei echipaje, reprezentand Statele Unite si Canada.

Practic, Romania s-a clasat in urma celor patru echipaje care au urcat pe podium, trei din Germania si unul din Austria.

Tricolorele au avut o primă manșă mai slabă, fiind pe locul al 11-lea la total, insa au recuperat puternic la a doua coborare avand al treilea timp!

Germania a reușit o triplă. A luat medalia de aur cu echipajul Nolte-Levi și argint cu Kalicki-Strack.

Două națiuni au luat bronz, mai rar la bob, Austria, cu Beierl-Onasanya, și Germania, cu Jamanka-Fiebig.

În proba masculină rezervată boburilor de două persoane, echipajul Mihai Tentea/Ciprian Daroczi a terminat pe locul 9 din 17 echipaje in etapa de Cupa Mondiala si pe locul 8 in ierarhia care a contat pentru Campionatul European.

Echipajul romanesc a fost mai lent cu 1.59 secunde comparativ cu echipajul invingator.



Romania, locul 5 la Campionatul European de Bob