Sporturi de iarna

Retragere surprinzatoare la doar 16 ani din patinaj. Decizia ar putea avea legatura cu un scandal de spionaj la nivel inalt

Sursă foto: https://twitter.com/breakfasttv/

Americanca Alysa Liu se anunta o stea in devenire, insa dupa Campionatul Mondial din acest an a decis sa renunte la cariera.

Liu obtinuse medalia de bronz in competitia de la Montpellier, dupa ce in urma programului scurt ocupa doar pozitia a cincea.

Aceasta impresionase la juniori, cu doua medalii de aur la ISU Junior Grand Prix, o medalie de argint la finala ISU Junior Grand Prix si un bronz la Campionatele Mondiale rezervate acestei categorii de varsta.

Cu siguranta Alysa Liu mai avea multe de aratat in patinajul artistic mondial la nivel de senioare, competitia de la Montpellier fiind prima pentru ea la acest nivel.

“Sunt aici sa anunt ca ma retrag din patinaj. Am inceput sa patinez la varsta de cinci ani si sunt 11 ani petrecuti pe gheata, 11 ani nebuni cu bune si cu rele. Niciodata nu m-am gandit ca voi obtine atat de multe”, a scris Liu pe contul sau de Instagram.

In 2019, pe cand avea doar 13 ani, Liu a castigat titlul national in Statele Unite cu o saritura rara triplu axel, doborand recordul detinu de Tara Lipinski pentru cea mai tanara campioana nationala.

Retragerea surprinzatoare a sportivei americane este legata de implicarea acesteia intr-un mega scandal de spionaj al guvernului Chinei pe teritoriul SUA, anunta The Independent.

Familia sportivei Alysa Liu a fost tinta agentilor chinezi de pe teritoriul american, mai precizeaza sursa citata.

Arthur Liu, tatal sportivei, a ajuns in SUA dupa masacrul din Piata Tiananmen din anul 1989. De atunci a devenit o tinta pentru guvernul chinez primind numele de cod “Disidentul 3”.

Acesta a fost alertat in 2021 de catre FBI, dupa ce a primit un telefon suspect de la o persoana care s-a recomandat ca parte a Comitetului Olimpic american, cerandu-i datele de pasaport ale sale si ale fiicei Alya Liu.Retragere surprinzatoare la doar 16 ani din patinaj. Decizia ar putea avea legatura cu un scandal de spionaj la nivel inalt