Sporturi de iarna

Panta moale i-a salvat viata lui Thomas Morgenstern. "Crater" de 30 de centimetri

Thomas Morgenstern este bine si spera sa concureze la Jocurile Olimpice de la Soci, la doua luni de zile dupa accidentul teribil suferit la Kulm, in Austria. Specialistii in schi explica de ce o asemenea cazatura brutala nu i-a lasat sechele grave si de ce nu l-a omorat.

Vremea de iarna blanda a fost cea care i-a salvat viata lui Morgenstern, dupa caderea groaznica.

Directorul de cursa FIS Walter Hofer a spus pentru Kronen-Zeitung: "Vremea cu grade pe plus a atenuat panta din partea de sus. Acest lucru a ajutat la amortizarea impactului. "

In mod normal, partia este la fel de tare ca betonul. Zapada a fost insa moale la caderea lui "Morning Star". La locul impactului a ramas o gaura de 30 de centimetri ca marturie a impactului suferit la 100km/h.

Morgenstern are inca rani severe la cap si o contuzie pulmonara, se afla la terapie intensiva in Salzburg, dar s-a recuperat rapid si asteapta revenirea in concurs.

El a fost transferat luni de la terapie intensiva la sectia normala.

Potrivit medicilor, Morgenstern a avut mult noroc pentru ca nu a suferit nici o vatamare a coloanei vertebrale. Ar fi ramas paralizat.

Trambulina de la Kulm este a patra cea mai mare din lume, cu punct de constructie la 180 de metri, dupa cele de la Vikersundbakken din Norvegia (195m), Planica din Slovenia si Oberstdorf din Germania.

Thomas Morgenstern (27 de ani), triplu campion olimpic, castigator al Marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale(2007-2008) si castigator al Turneului celor Patru Trambuline in 2011, a mai avut un accident in decembrie 2013. Atunci si-a rupt un deget si a scapat cu cateva zgarieturi, dupa o cazatura foarte urata la Titisee-Neustadt, Germania. Acum, lucrurile par mult mai grave.

Recordul de zbor cu schiurile ii apartine norvegianului Johan Remen Evensen si a fost stabilit in 2011 pe trambulina de la Vikersund, 246.5 metri. La Bad Mitterndorf recordul trambulinei Kulm este de 215.5 metri.



Panta moale i-a salvat viata lui Thomas Morgenstern. "Crater" de 30 de centimetri