Sporturi de iarna

Medalie de aur pentru România la Sanie

Sursă foto: https://www.facebook.com/bobsanie/

Valentin Cretu, 34 de ani, a castigat Cupa Natiunilor la Sanie intr-o competitie desfasurata la Winterberg, Germania.

La start s-au aliniat 20 de concurent, printre care si austriacul Jonas Mueller campion mondial in urma cu doua saptamani la Oberhof.

Experienta si determinarea si-au spus cuvantul, iar Valentin Cretu a stapanit perfect sania si a inregistrat coborarea cu cel mai bun timp, surclasand sportivi din natiuni puternice in acesta ramura sportiva. Astfel, Valentin a adus aurul pentru Romana, in timp ce Florian Mueller din Germania s-a clasat pe locul 2, iar Jonathan Eric Gustafson din USA a ocupat locul 3. Valentin Cretu este legitimat la CSO Sinaia si practica aceasta aceasta ramura sportiva de 23 de ani, anunta Federatia Romana de Bob si Sanie.

"Se implinesc anul acesta 23 de ani de cand am facut prima coborare cu sania. Cand sunt intrebat cat am muncit pentru un rezultat, fie dupa o medalie la Campionatul National sau o medalie internationala sau o calificare la Jocurile Olimpice, imi vine greu sa spun o durata exacta de timp.  Si asta pentru ca atunci cand  am inceput acest sport mi-am dorit sa devin cel mai bun. Consider ca am muncit pentru acest rezultat din prima clipa in care m-am urcat pe sanie la partia de la Sinaia. De-a lungul timpului am intalnit foarte multi oameni care m-au ajutat, fiecare in felul lui si pe aceasta cale vreau sa le multumesc tuturor!", a declarat Cretu.



Medalie de aur pentru România la Sanie