Sporturi de iarna

Julia Sauter, prima sub linie la Europenele de patinaj artistic

Sursă foto: twitter.com

Sportiva Julia Sauter, singura reprezentanta a Romaniei in concursul individual feminin la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Ostrava (Slovacia), a ratat calificarea pentru programul liber.

Sauter, o patinatoare in varsta de 19 ani nascuta in Germania si legitimata din 2002 la CSU Brasov, a incheiat concursul scurt pe locul 25, primul sub linia celor 24 de concurente care vor participa la proba libera.

Campioana nationala de senioare in ultimii trei ani, Sauter a reprezentat pentru a treia oara Romania la intrecerile continentale.

In 2015 s-a clasat pe locul 35, iar in urma cu un an a fost a 27-a, astfel ca locul 25 din prezent poate fi considerat un progres in evolutia lui Sauter.

Antrenata de Marius Negrea, Sauter a reprezentat Germania pana in 2011, insa dubla cetatenie pe care o detine i-a oferit posibilitatea sa opteze in cele din urma pentru Romania in competitiile internationale.

Germania are doua patinatoare in primele 24 la Ostrava, pe Nicole Schott, a 9-a dupa programul scurt, si pe Nathalie Weinzierl, locul 22.

Doua rusoaice conduc ierarhia, Evgenia Medvedeva (n.r. - la 18 ani este deja campioana mondiala si europeana in exercitiu) si Anna Pogorilaya, urmate indeaproape de “veterana” Caroline Kostner din Italia, tripla campioana europeana, ultima data in 2013.



Julia Sauter, prima sub linie la Europenele de patinaj artistic