Sporturi de iarna

IARNA NEAGRA Accident teribil pentru Thomas Morgenstern (video)

Unul dintre asii sariturilor cu schiurile, Thomas Morgenstern, a suferit vineri un grav accident in timpul mansei de la Kulm. Din fericire el si-a revenit si poate misca mainile si picioarele, desi initial lumea si-a tinut respiratia pentru ca sportivul nu se mai misca de pe jos, dupa ce a cazut de la inaltime si s-a lovit de sol ca o papusa stricata. UPDATE: Adauga primul diagonstic oficial.

In timpul sariturilor de formare din cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Bad Mitterndorf, Morgenstern s-a rasucit in aer si a cazut pe spate lovindu-se cu capul de versant.

A fost luat imediat de serviciile de urgenta si dus la spital.

Morgenstern a ramas pe zapada in stare de incosntienta. Paramedicii au venit imediat pentru a ajuta si l-au dus pe Morgenstern cu o targa in afara partiei. Dupa caderea groaznica, Morgenstern si-a revenit si a fost dus la spital.

Spitalul Universitar din Salzburg a oferit vineri seara primul diagnostic: traumatism cranian sever si contuzii pulmonare. Austriacul va ramane cel putin 72 de ore internat.

Herbert Leitner, fizioterapeutul echipei austriece, a declarat ca "Thomas este constient, coerent si poate misca mainile si picioarele. A vrut sa stie exact ce sa intamplat exact".

Antrenorul principal al Austriei, Alex Pointner, era socat: "Doare ca naiba cand esti atat de neputincios", a spus el.

Trambulina de la Bad Mittendorf este a patra cea mai mare din lume, cu punct de constructie la 180 de metri, dupa cele de la Vikersundbakken din Norvegia (195m), Planica din Slovenia si Oberstdorf din Germania.

Thomas Morgenstern (27 de ani), triplu campion olimpic, castigator al Marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale(2007-2008) si castigator al Turneului celor Patru Trambuline in 2011, a mai avut un accident in decembrie 2013. Atunci si-a rupt un deget si a scapat cu cateva zgarieturi, dupa o cazatura foarte urata la Titisee-Neustadt, Germania. Acum, lucrurile par mult mai grave.

Recordul de zbor cu schiurile ii apartine norvegianului Johan Remen Evensen si a fost stabilit in 2011 pe trambulina de la Vikersund, 246.5 metri. La Bad Mitterndorf recordul trambulinei Kulm este de 215.5 metri.



IARNA NEAGRA Accident teribil pentru Thomas Morgenstern (video)