Sporturi de iarna

COSR a suspendat Federatia Romana de Schi si Biatlon in scandalul Ania Caill

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania/

Comitetul Executiv al COSR, reunit astăzi în ședință de urgență, a decis suspendarea finanțării FR Schi-Biatlon.

Comitetul Executiv al COSR a decis cu majoritate de voturi (un vot impotriva si o abtinere) intr-o sedinta mixta (prezenta fizica si online) suspendarea finantarii Federatiei Romane de Schi-Biatlon pana la prezentarea unui raport in care sa dovedeasca faptul ca a adoptat si implementat masuri prin care sa se asigure ca situatiile generate in contextul participarii Romaniei la JO Beijing 2022 in legatura cu neocuparea locului cota la schi alpin si lipsa oficialilor la sarituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protectia sportivilor si a imaginii entitatilor care apartin Miscarii Olimpice, urmand a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR si spre aprobare Comitetului Executiv al COSR.

Prin exceptie, Comitetul Executiv COSR a hotarat astazi sa mentina finantarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 si FOTE Vuokatti 2022.

Federatiile sportive nationale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, in conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cota pentru JO fara acordul acestora.

In cazul locului cota refuzat pentru lotul de schi alpin a Romaniei la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon.



COSR a suspendat Federatia Romana de Schi si Biatlon in scandalul Ania Caill