Sporturi de iarna

CM de zbor cu schiurile: Se anunta spectacol la Harrachow

Pe cunoscuta trambulina de zbor de la Harrachow in Cehia are loc in aceste zile campionatul mondial de zbor cu schiurile, un sport al celor curajosi, un sport care de fiecare data promite si ofera spectacol.

Joi seara, in excelente conditii atmosferice, au avut loc calificarile, 40 de concurenti obtinand dreptul de a concura vineri. Aceasta faza a intrecerii a fost dominata de Anders Bardal (Norvegia) si Dmitri Vasiliev (RUS) care au obtinut acelasi numar de puncte.

Dintre sportivii calificati din oficiu, ca urmare a pozitiei in "Top-10" in Cupa Mondiala, trei au depasit granita celor 200 metri, in ordine Peter Prevc (SLO) 214 m, dar saritura poate fi considerata cazuta el punand mainile in zapada, Severin Freund (GER) 204 m si campionul olimpic, Kamil Stoch (POL) 200 metri.

Inafara celor trei, vineri se vor afla la start si alti concurenti de mare valoare printre care Gregor Schlierenzauer, Simon Ammann, Bjorm Einar Romoeren, Thomas Diethart, Andreas Wellinger, Jan Matura, Robert Kranjec si altii.



CM de zbor cu schiurile: Se anunta spectacol la Harrachow