Sporturi de iarna
 

Austriacul Stefan Kraft castiga Turneul Celor 4 Trambuline

Stefan Kraft din Austria a castigat Turneul Celor 4 Trambuline din acest sezon mentinandu-si avansul fragil in fata conationalului sau Michael Hayboeck dupa etapa finala de la Bischofshofen. Podiumul a fost completat de slovenul Peter Prevc.

Hayboeck, cel mai bun in calificarile de la Bischofshofen, s-a impus si in concursul propriu-zis programat marti seara cu un total de 288.4 puncte, astfel ca pentru prima data dupa 12 ani cele patru etape au avut patru castigatori diferiti.

Podiumul etapei finale a fost completat de japonezul Noriaki Kasai (277,1 puncte) si de slovenul Prevc (271,3 puncte).

Stefan Kraft a deschis intrecerea cu victoria de la Oberstdorf, a urmat succesul norvegianului Anders Jacobsen de la Garmisch-Partenkirchen si apoi reusita lui Richard Freitag de la Innsbruck.

Pentru Austria este a saptea victorie consecutiva in Turneul Celor 4 Trambuline.

Cazatura lui Ammann

Concursul de la Bischofshofen a fost marcat si de cazatura elvetianului Simon Ammann (33 ani), multiplul campion olimpic dezechilibrandu-se la aterizarea dupa a doua saritura. Acesta s-a lovit cu fata de zapada la impactul cu solul si a ramas inconstient pana la sosirea primelor ajutoare medicale. 

Transportat la spital, Ammann si-a revenit si potrivit informatiilor oficiale este in afara oricarui pericol, este stabil si nu a suferit rani serioase.

 


Clasament Romania CE Handbal
# Echipă J +/- P
1 Norvegia 5 18 10
2 Danemarca 5 10 7
3 Romania 5 9 6
4 Rusia 5 -5 4
5 Cehia 5 -14 2
6 Ungaria 5 -18 1
 

Netbet

kit ambreiaje
kit ambreiaje

Austriacul Stefan Kraft castiga Turneul Celor 4 Trambuline