Sporturi americane

Tampa Bay Buccaneers a castigat Super Bowl. Tom Brady in legenda fotbalului american

Sursă foto: https://twitter.com/Buccaneers

Echipa din Florida a intrat in istoria NFL ca prima formatie castigatoare a trofeului Vince Lombardi pe propriul stadion.

Buccaneers s-a impus fara nicio emotie in finala disputata contra celor de la Kansas City Chiefs, campioana din 2020, cu 31-9.

La cei 43 de ani si 188 de zile, legendarul Tom Brady a oferit trei pase de touchdown coechipierilor sai.

Brady a aparut in al 10-lea Super Bowl din cariera si primul alaturi de Buccaneers, formatia de care s-a alaturat la inceputul sezonului dupa 20 de ani petrecuti la New England Patriots.

Brady este doar al doilea quarterback din istorie care se impune in Super Bowl cu doua echipe diferite dupa Peyton Manning.

Pentru Brady este al saptelea trofeu Vince Lombardi din impresionanta cariera.

Acesta are mai multe victorii in Super Bowl decat oricare alta echipa din NFL. New England Patriots si Pittsburgh Steelers au fiecare cate sase victorii.

La cei 68 de ani si 127 de zile, Bruce Arians devine cel mai varstnic antrenor care castiga Super Bowl.

Super Bowl 55 din Tampa a oferit cea mai mare diferenta de varsta intre cei doi pasatori, 18 ani si 45 de zile intre Tom Brady si Patrick Mahomes.

Cele doua echipe se mai intalnisera si in sezon regular din NFL, cu Chiefs impunandu-se in fata lui Bucs.

Pentru Buccaneers este al doilea Super Bowl castigat, dupa cel din 2002.Tampa Bay Buccaneers a castigat Super Bowl. Tom Brady in legenda fotbalului american