Fotbal American

Seattle Seahawks si New England Patriots in finalele de conferinta din NFL

Favoritele s-au impus fara probleme, sambata noapte, in primele doua meciuri din runda a doua a playoff-ului NFL, asa numita faza Divizionala a competitiei, faza in care cele mai bune echipe din sezonul regulat au revenit in arena.

In fata unui public cum numai in Seattle poate exista, Seahawks au trecut de New Orleans Saints, cu 23-15, la capatul unui meci controlat in permanenta de gazde.

Chiar daca nu a reusit decat 103 yarzi tot meciul, Russel Wilson, pasatorul celor din Seattle si-a orchestrat bine ofensiva, iar echipa din statul american Washington a obtinut calificarea in finala Conferintei Nationale (NFC).

De cealalta parte, Drew Brees, omul responsabil cu pasa decisiva la Saints, si-a intrat greu in meci din cauza vantului puternic si in prima jumatate a partidei reusise doar 34 de yarzi. Brees si-a revenit in partea secunda si a inchiat meciul cu peste 300 de yarzi si o pasa de touchdown.

Nu a fost suficient pentru ca Saints sa produca surpriza pe cea mai ostila arena din NFL si astfel Seahawks, echipa cu cel mai bun parcurs in sezonul regulat, continua cursa spre a doua finala NFL din istorie dupa cea pierduta in 2005 in fata lui Pittsburg Steelers.

Seattle Seahawks joaca pentru titlul in NFC si calificarea in Super Bowl XLVIII cu invingatoarea meciului de duminica dintre Carolina Panthers si San Francisco 49-ers.

Intr-o alta partida de sambata noapte, New England Patriots a primit in Foxborough vizita celor de la Indianapolis Colts pentru un loc in finala AFC.

Tom Brady, quarterback-ul celor de la New England, a aruncat mingi pentru un total de 198 de yarzi, nereusind sa-si treaca in cont nicio pasa de touchdown, insa gazdele au controlat excelent jocul pe pamant.

Patriots au adunat 234 de yarzi prin jocul la sol, iar Running Back-ul LeGarrette Blount a luat prim planul cu nu mai putin de patru touchdown-uri si 166 de yarzi alergati. Cea mai lunga alergare a acestuia a masurat 73 de yarzi in debutul sfertului al treilea.

New England Patriots isi va afla adversara din finala AFC dupa meciul care le opune pe Denver Broncos si San Diego Chargers.



Seattle Seahawks si New England Patriots in finalele de conferinta din NFL