Fotbal American

Seattle Seahawks castiga Super Bowl

Seattle Seahawks au castigat duminica noapte Super Bowl-ul american, castigand meciul cu Denver Broncos intr-o maniera categorica, 43-8.

Echipa din Washington a luat primul sau trofeu si a facut-o intr-o maniera mare. Elevii lui Pete Carroll au dus la capat o partida completa si nu au oferit nici o optiune celor de la Denver Broncos, care au reusit sa inscrie abia in sfertul al treilea.

A fost primul Super Bowl jucat afara intr-un stat american cu vreme rece. Frica de dinainte de meci ca spectatorii, in numar de 82.500, vor avea de indurat temperaturi de sub zero grade, s-au dovedit nefondate. Pe stadionul fara acoperis MetLife Stadium au fost sapte grade la ora meciului.

Inceputul partidei a aratat diferenta dintre cele doua echipe. In prima faza de joc, lipsa de concentrare din linia defensiva a celor de la Denver a lasat mingea la Manning, iar apoi balonul a ajuns la Moreno, placat in end zone, iar Seahawks au trecut in fata cu 2-0 gratie unui safety.

Seattle a continuat pe aceeasi linie, sa faca ceea ce stia mai bine: sa se apere. Cu Sherman in fruntea celor de la Seahawks, Broncos au reusit nimic in atac, acolo unde Manning a facut cea mai slaba partida a sa din sezon.

Touchdown-ul lui Marshawn Lynch si interceptia lui Malcolm Smith la 69 de yarzi au dus pe Seattle la o conducere meritata cu 22-0. A fost apoi 29-0 si 36-0, iar Denver a reusit singurul sau touchdown la finalul sfertului al treilea. Victoria cu 43-8 a celor de la Seahawks a fost a treia cea mai mare din istoria Super Bowl. MVP-ul meciului a fost aparatorul Malcolm Smith.



Seattle Seahawks castiga Super Bowl