Fotbal American

Se cunosc adversarele din Super Bowl

Sursă foto: twitter.com/patriots

Duminica noapte s-au disputat peste ocean finalale de conferinta in NFL, iar invingatoarele au obtinut dreptul pentru a evolua in Super Bowl, cel mai asteptat meci al sezonului in fotbalul american.

Pentru doar a doua oara in istoria de 51 de ani a echipei, Atlanta Falcons a castigat titlul in Conferinta Nationala (NFC), dupa ce a invins, pe teren propriu, echipa Green Bay Packers, cu un categoric 44-21.

Nici macar magia pasatorului Aaron Rodgers nu a mai ajutat-o pe Green Bay sa reediteze minunea din runda precedenta, cand Packers au castigat la ultima faza a meciului pe terenul lui Dallas Cowboys.

Falcons vor fi prezenti asadar pentru doar a doua oara in Super Bowl dupa editia din 1998, cand echipa din statul american Georgia a fost invinsa de Minnesota Vikings.

De cealalta parte a terenului se vor afla super favoritii de la New England Patriots, o echipa a superlativelor si care a obtinut al 9-lea titlu in Conferinta American (AFC), dupa un 37-16 acasa cu Pittsburgh Steelers.

Pentru New England Patriots va fi a 9-a prezenta in Super Bowl, record in NFL, si a saptea participare in finala sezonului in ultimii 16 ani.

Patriots au patru titluri si tot atatea finale pierdute, ultimul trofeu Vince Lombardi fiind obtinut in sezonul 2015. De precizat ca in NFL, chiar daca Super Bowl-ul actual se disputa in 2017, in statistici este considerat 2016 dupa anul in care a debutat competitia.

Tom Brady, legendarul de acum pasator al lui Patriots, va fi prezent pentru a saptea oara in cariera in Super Bowl, stabilind un nou record la acest capitol.

Super Bowl 51

Marele meci este programat in noapte de 5 februarie pe NRG Stadium din Houston si, cel putin pe hartie, va fi unul dintre cele mai dezechilibrate Super Bowl-uri din istorie, cu Patriots mare favorita la titlu.

In celebra pauza dintre repriza atmosfera va fi intretinuta de un mini concert chiar la nivelul gazonului, iar in acest an Lady Gaga a fost aleasa pentru a face spectacol.



Se cunosc adversarele din Super Bowl