Fotbal American

Revenire senzationala pentru Indianapolis Colts in primul meci al playoff-ului NFL

Meci teribil de spectaculos, sambata noapte, in Lucas Oil Stadium din Indianapolis, unde gazdele de la Colts au primit vizita celor de la Kansas City Chiefs in prima inclestare din runda Wild Card a playoff-ului din NFL.

Cei peste 60.000 de spectatori prezenti in tribunele arenei acoperite au fost redusi la tacere de ofensiva lui Chiefs, excelent coordonata de un Alex Smith extrem de inspirat in debutul meciului.

Oaspetii au castigat yard dupa yard printr-un joc de inaintare bazat pe pastrarea balonului la pamant si Dwayne Bowe avea sa aduca primul touchdown al meciului pentru Chiefs. 

Andrew Luck, responsabilul cu pasa decisiva la Colts, si-a orchestrat ofensiva pentru un run rapid si  gazdele egalau cu 4:34 minute inaintea primului sfert prin T.Y. Hilton.

A fost un simplu foc de paie din partea echipei lui Chuck Pagano, care a incheiat in corzi primul sfert. Chiefs au adus repede mingea la doar doi yarzi de endzone-ul advers dar, dupa trei down-uri nereusite, Ryan Succop a pus trei puncte pe tabela printr-un field goal.

Sfertul al doilea a apartinut in totalitate celor de la Kansas City Chiefs, echipa care a zburdat pe teren intr-o ofensiva continua. De doar 21 de secunde a avut nevoie Smith pentru a-l gasi pe Donmie Avery cu o pasa de 79 de yarzi, cea mai lunga trimisa de el in acest sezon, si Chiefs isi mareau avantajul la 17-7.

Anthony Sherman a dus scorul la 24-7 dupa ce a indeplinit o simpla formalitate din pasa lui Smith, insa intreaga actiune ofensiva a lui Chiefs a pornit de la o interceptie pe atacul lui Colts.

Colts au dat semne de viata si Andrew Luck a luat jocul pe cont propriu patrunzand curajos in terenul advers pentru un nou set de atacuri la un 4th down & inches. Gazdele nu au pus decat trei puncte pe tabela prin Adam Finatieri, insa aceste puncte aveau sa fie decisive in economia partidei.

Acelasi Luck avea sa trimita o pasa la un adversar, iar Chiefs au intors mingea pana in touchdown, ridicand astfel scorul la un dezarmant 38-10 in debutul reprizei a doua.

Din acel moment Colts au jucat pentru totul sau nimic cu Andrew Luck omul care filtrat toate pasele pentru oamenii din ofensiva, iar acesta nu avea sa-si dezamageasca suporterii.

Pe langa pasele decisive, Luck s-a dovedit si extrem de inspirat in sfertul al patrulea cand Chiefs inca se aflau la conducere, scor 41-31. Quarterback-ul gazdelor a recuperat un balon scapat de unul dintre coechipieri chiar in apropierea endzone-ului advers si s-a strecurat pana in touchdown.

Luck a incheiat meciul cu patru pase de touchdown si 443 de yarzi, iar Indianapolis Colts a castigat meciul, cu 45-44, dupa a doua cea mai importanta revenire din istoria NFL.

Viitoarea adversara a lui Indianapolis Colts se va decide in urma meciurilor de duminica. Daca Cincinnati Bengals invins pe San Diego Charges pentru Colts urmeaza intalnirea cu Denver Broncos in deplasare, ceea ce s-ar traduce cu alte cuvinte intr-un duel intre Payton Manning (n.r. - fostul quarterback al lui Colts) si Andrew Luck. In caz contrar pentru Colts ar urma un duel cu New England Patriots.

In cealalta partida din runda Wild Card disputata sambata noapte, New Orleans Saints a invins in deplasare pe Philadelphia Eagles, cu 24-22. Pentru Saints este prima victorie din istorie in deplasare intr-un meci din playoff, iar sambata viitoare vor da piept cu puternica Seattle Seahawks.



Revenire senzationala pentru Indianapolis Colts in primul meci al playoff-ului NFL