Fotbal American

Revenire senzationala in Super Bowl

Sursă foto: https://twitter.com/buttkicker7

Echipa Kansas City Chiefs a castigat, duminica noapte, editia din acest an a Super Bowl, marele meci din fotbalul american.

Chiefs au revenit de la un deficit de zece puncte si au castigat primul lor Super Bowl in 50 de ani, impunandu-se in fata lui San Francisco 49-ers, cu 31-20.

Condusi cu 20-10 dupa trei sferturi, Chiefs au intors in extremis rezultatul prin trei touchdown-uri in ultimele sase minute ale partidei din Hard Rock Stadium (Miami, Florida).

Pe 11 ianuarie 1970 cei de la Kansas City Chiefs au aparut ultima oara in Super Bowl si au castigat cu 23-7 in fata lui Minnesota Vikings.

Pentru antrenorul Andry Reid este primul trofeul Vince Lombardi dintr-o cariera cu 222 de victorii obtinute. Doar cinci antrenori au obtinut mai multe succese in cariera.

Patrick Mahomes, lansatorul lui Chiefs si omul care a contribuit decisiv la victoria de duminica, a devenit al doilea cel mai tanar quarterback care castiga Super Bowl dupa Ben Roethlisberger in Super Bowl 40.

Statistica s-a respectat si de aceasta data in ceea ce priveste echipa care castiga tragerea la sorti pentru startul meciului. 49-ers au castigat la aruncarea monedei si au pierdut, asa cum se intamplase cu ultimele cinci echipe care au castigat acest procedeu.

Show-ul muzical la pauza mare a fost intretinut de Shakira si Jennifer Lopez.



Revenire senzationala in Super Bowl