Fotbal American

Rams contra Bengals in Super Bowl. Totul despre cel mai asteptat eveniment al Americii

Sursă foto: twitter.com/

Sezonul din NFL a ajuns la mult asteptatul deznodamant, Super Bowl. Meciul asteptat de o intreaga planeta, chiar daca la noi intereseaza mai mult cat costa minutul de publicitate sau cine concerteaza in pauza dintre reprize.

Dincolo de toate aceste aspecte care intregesc un spectacol grandios ramane meciul propriu-zis. In acest an pentru marele trofeu Vince Lombardi se vor lupta Los Angeles Rams si Cincinnati Bengals, doua dintre echipele care au fost creditate cu putine sanse sa ajunga in Super Bowl.

Pentru Bengals este prima aparitie in Super Bowl dupa 1989, acestia obtinand prima lor victorie in playoff la capatul unei asteptari de 31 de ani.

Condusi din spate de Joe Burrow, Bengals au jucat din ce in ce mai bine de la meci la meci, eliminandu-le din competitie pe Las Vegas Raiders (26-19), Tennessee Titans (19-16) si Kansas City Chiefs (27-24 dupa prelungiri).

Prezenta celor de la Rams in finala sezonului nu este chiar atat de surprinzatoare precum a celor de la Bengals.

Cotele oferite de FORTUNA
Bengals – 3.05 | Rams – 1.52

Echipa californiana porneste cu un usor avantaj prin prisma faptului ca va evolua in Super Bowl chiar pe propria arena, SoFi Stadium din Inglewood, California.

Ar fi pentru al doilea an consecutiv cand castigatoarea din Super Bowl ar obtine trofeul pe propriul teren, dupa succesul celor de la Tampa Bay Buccaneers in 2021.

Rams il are pe margine pe Sean McVay, cel mai tanar antrenor din NFL la cei doar 36 de ani ai sai. Acesta se afla la a doua prezenta in Super Bowl din ultimii trei ani.

Succesul din acest sezon al celor de la Bengals se datoreaza in mare masura quarterback-ului Joe Burrow (25 ani), omul care a reusit sa schimbe dinamica unei echipe care, spre exemplu, in 2019 a castigat doar doua meciuri de-a lungul sezonului regular.

De cealalta parte, Rams il propune pe Matthew Stafford in shotgun, omul care l-a scos la pensie pe legendarul Tom Brady in Runda Divizionala a NFC.

Dupa ce si-a petrecut mai bine de un deceniu la Detroit Lions, una dintre cele mai slabe echipe din liga, Stafford are sansa primului inel de campion in NFL.

Daca Super Bowl-ul precedent s-a disputat cu spectatori in limita a 37% din cauza pandemiei de covid, de aceasta data nu va exista nicio limita.

Chiar si asa, in tribunele lui SoFi Stadium vor fi acceptati doar spectatori care fac dovada schemei complete de vaccinare, un test negativ PCR nu mai vechi de 48 de ore sau un test negativ antigen nu mai vechi de 24 de ore.

Rezultate in sezonul regular

Rams (12-5 record)

Bengals (10-7).

Aparitii in Super Bowl

Rams – a cincea prezenta (1-3 record). Singura victorie a fost obtinuta in 1999 ca St.Louis Rams.

Bengals – a treia prezenta (0-2 record) dupa cele din 1981 si 1988.

Show-ul de la pauza

In pauza dintre reprize pe scena vor urca cunoscutii Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, si Kendrick Lamar.



Rams contra Bengals in Super Bowl. Totul despre cel mai asteptat eveniment al Americii