Fotbal American

Peste 100.000 de oameni la un meci de hochei in NHL

Peste ocean hocheiul pe gheata este unul dintre cele mai indragite sporturi, alaturi de baschet, fotbal american si baseball, iar NHL, cel mai tare campionat din lume a programat la inceput de 2014 Winter Classic, un duel in aer liber la care au asistat peste 100.000 de spectatori.

Mai precis 105.491 de oameni au luat loc in tribunele arenei Michigan Stadium din Ann Arbour, statul american Michigan pentru a asista la meciul dintre Detroit Red Wings si Toronto Maple Leafs.

Dupa ce la finalul celor trei reprize regulamentare tabela arata 2-2 meciul a intrat in prelungiri si cum nici acolo nu s-a mai marcat, in cele din urma disputa a fost decisa la loviturile de departajare.

Maple Leafs s-au impus cu 3-2 prin reusita lui Tyler Bozak de la “shootout” si a trecut peste Red Wings in clasamentul Diviziei Atlantis.

Cu aceasta ocazie a fost batut recordul de asistenta stabilit la NHL Winter Classic din 2008. Mai mult decat atat, la ora meciului din Michigan mercurul din termometre nu arata mai mult de -5 grade Celsius.

Cei mai buni hocheisti din NHL vor putea fi urmariti la lucru pe gheata la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci din luna februarie.



Peste 100.000 de oameni la un meci de hochei in NHL