Fotbal American

New England Patriots se impune in Super Bowl dupa o revenire fabuloasa

Echipa New England Patriots a castigat, duminica noapte, trofeul Vince Lombardi in a 49-a editie a Super Bowl, finala NFL, campionatul nord-american de fotbal.

New England Patriots au invins pe Seattle Seahawks, detinatorii trofeului din 2014, cu 28-24, la capatul uneia dintre cele mai echilibrate finale din istoria de 49 de editii a Super Bowl.

Dupa un prim sfert incheiat fara niciun punct de ambele parti, fiecare dintre echipe irosiand cate doua posesii prelungite, sfertul al doilea a adus cate doua touchdown-uri pentru fiecare echipa.

Campionii de la Seattle au preluat conducerea in a doua jumatate a meciului si au condus la un moment dat cu 24-14, inainte ca Tom Brady, quarterback-ul lui Patriots, sa inceapa cursa de revenire pentru echipa sa.

Seahawks au revenit de doua ori, de la 0-7 si si 7-14, pentru a conduce cu 24-14, insa Patriots au intors spectaculos rezultatul in ultimul sfert obtinand primul trofeu Vince Lombardi in ultimii zece ani.

Tom Brady, care a completat patru pase de touchdown, a reusit aruncarea decisiva prin care Patriots au preluat in final conducerea cu doua minute ramase din timpul efectiv de joc. La receptie s-a aflat Julian Edelman, jucator devenit eroul lui New England.

Cei Seattle Seahawks au ratat sansa celui de-al doilea Super Bowl castigat la rand, dupa ce in 2014 i-au zdrobit pe cei de la Denver Broncos cu celebrul Payton Manning la linia de aruncare, cu 43-8.



New England Patriots se impune in Super Bowl dupa o revenire fabuloasa