Fotbal American

New England Patriots a castigat Super Bowl-ul. Un nou record in istoria finalei

Sursă foto: https://twitter.com/Patriots

Echipa New England Patriots a cucerit pentru a sasea oara in istorie trofeul Vince Lombardi acordat castigatoarei campionatului din Super Bowl, finala National Football League.

Patriots au trecut Los Angeles Rams in meciul desfasurat pe teren acoperit la Atlanta, cu 13-3, dupa un meci ultra defensiv asa cum o arata si scorul final.

A 53-a editie a Super Bowl a stabilit un nou record negativ de puncte, fiind finala cu cele mai putine puncte. Pana la meciul de duminica seara cele mai putine puncte fusesera marcate in 1973 in victoria celor de la Miami Dolphins contra lui Washington Redskins, cu 14-7.

Un singur touchdown a fost inregistrat in meciul de duminica seara, depasind recordul din 1969, cand intre New York Jets si Baltimore Colts (16-7) au fost doar doua TD-uri.

Interesant este ca evenimentul gazduit de Mercedes Benz Arena din Atlanta a adunat mai putini spectatori decat la finala MLS dintre Atlanta United si Portland Timbers. Acum, la Super Bowl, au fost prezenti 70.081 spectatori, in timp ce la meciul de fotbal (n.a. - soccer cum il numesc americanii) au asistat 73.019 spectatori.

Pentru New England Patriots este a sasea victorie in Super Bowl, dupa cele din 2002, 2004, 2005, 2015 si 2017.

Jucatorul finalei (MVP) a fost declarat “wide receiver-ul” Julian Edelman (32 ani) de la Patriots, acesta fiind la al treilea trofeu Vince Lombardi alaturi de echipa din New England.



New England Patriots a castigat Super Bowl-ul. Un nou record in istoria finalei