Fotbal American

La un meci de Super Bowl. Cum arata finalele de Conferinta in NFL

Sursă foto: twitter.com/vikings

Duminica seara au avut loc ultimele meciuri din faza Divizionala a playoff-ului NFL, competitie care peste o saptamana isi va desemna castigatoarele de Conferinta si echipele calificate in Super Bowl.

Dupa o asteptare de 18 ani, Jacksonville Jaguars ajunge din nou intr-o finala AFC, aceasta dupa victoria obtinuta, scor 45-42, in fata celor de la Pittsburgh Steelers.

Misiunea Jaguarilor se anunta una infernala, urmand a intalni pe New England Patriots pentru un loc in Super Bowl.

Patriots pornesc ca mari favoriti prin prisma recordului de 10-1 in confruntarile cu Jaguars si a celor sapte victorii consecutive.

O alta revelatie a sezonului actual, Minnesota Vikings, a patruns in finala NFC dupa un succes la limita pe teren propriu in fata celor de la New Orleans Saints, scor 29-24.

“Sfintii” au revenit de la 0-17 in prima parte a meciului, insa Vikings au rezistat eroic pe final.

In finala NFC se vor intalni asadar Minnesota Vikings si Philadelphia Eagles. Cele doua echipe n-au mai jucat cu trofeul Conferintei pe masa si perspectiva calificarii in Super Bowl din 2008, cazul Vikingilor, respectiv 2009 al Vulturilor.

Editia din acest an a Super Bowl, cel mai asteptat si urmarit eveniment din sportul american, se va disputa pe 4 februarie pe US Bank Stadium din Minneapolis, arena acoperita a celor de la Minnesota Vikings.

Nicio echipa nu a disputat pana acum un Super Bowl pe teren propriu in istoria NFL.



La un meci de Super Bowl. Cum arata finalele de Conferinta in NFL