Fotbal American

Kansas City Chiefs revine spectaculos si se impune in Super Bowl pentru a treia oara in istorie | Rihanna a facut show la pauza

Sursă foto: https://twitter.com/NFL/

Condusa cu zece puncte la pauza mare (24-14), Kansas City Chiefs a intors spectaculos finala cu Philadelphia Eagles, impunandu-se in cele din urma, cu 38-35. Totul s-a decis cu opt secunde ramase pe cronometru, cand campioana AFC a reusit un field goal de la 27 de yarzi.

De patru minute si 51 de secunde au avut nevoie cei de la Philadelphia Eagles pentru a marca primele puncte in Super Bowl LVII din Glendale, Arizona. Jalen Hurts a patruns cu mingea in terenul de tinta advers dupa un prim drive fulminant. Pentru prima data in ultimul deceniu cand primul atac al unei echipe este transformat in touchdown.

Patrick Mahomes a oferit un raspuns pe masura aducand egalarea pentru Kansas City Chiefs dupa un drive cu sase atacuri care au totalizat 75 de yarzi castigati. Pentru prima data cei de la Chiefs s-au vazut condusi intr-un postsezon in care au eliminat pe Jacksonville Jaguars (27-20) si Cincinnati Bengals (23-20).

Finalul primului sfert a apartinut lui Eagles si Hurts a gasit o pasa de 45 de yarzi pentru al doilea touchdown din finala.

Hurts a fost de departe omul primei jumatati din acest Super Bowl, cu trei TD-uri dintre care doua obtinute chiar de el prin alergari care au surprins descoperita defensiva lui Chiefs, pentru 21-14 pe tabela.

Dar pana la al doilea TD personal, Hurts a comis-o in debutul sfertului secund, oferindu-le mingea adversarilor dupa un fumble. Si campioana AFC a profitat din plin aducand egalarea, 14-14.

Eagles au avut posesia in finalul sfertului al doilea si doar scurgerea rapida a timpului pe cronometru i-a oprit pe oamenii lui Nick Sirriani (41 ani) sa marcheze un nou TD. Prima parte a Super Bowl LVII s-a incheiat cu un field goal de la 35 de yarzi care a adus un avans de 10 puncte pentru Philadelphia Eagles inaintea de concertul sustinut de Rihanna la pauza mare.

De retinut ca la 7-7, intr-un moment favorabil, cei de la Kansas City Chiefs au ratat un field goal de la 42 de yarzi, mingea lovind unul dintre buturi.

Experimentatul tehnician Andrew Reed (64 ani) a reglat la pauza mare angrenajul lui Chiefs si campioana AFC a intors spectaculos soarta finalei in cele doua sferturi ramase.

Serios sifonat de un placaj dur la glezna piciorului drept in finalul sfertului al doilea, Mahomes si-a condus ofensiva spre un touchdown al revenirii (27 pase/ 21 complete/ 182 yarzi total). Nici un sack incasast si nicio minge pierduta de pasatorul lui Chiefs, detalii care au inclinat in cele din urma decisiv balanta.

Eagles n-au pus decat trei puncte pe tabela intr-un sfert al treilea in care au incercat sa stavileasca asaltul celor de la Chiefs. Inspiratia lui Hurts s-a epuizat cand la un al patrulea down a lasat punterul sa degajeze balonul lung in terenul advers.

A urmat, fara doar si poate, faza acestui Super Bowl, cu cei de la Chiefs returnand formidabil prin Kadarius Toney de la propria linie de 30 pana la linia de 5 a celor de la Eagles. O faza concretizata prin touchdown si Chiefs se distantau la 35-27.

Dar Hurts inca nu-si spusese ultimul cuvant. Pus sub presiune a inventat o pasa de 46 de yarzi catre unul dintre oamenii de atac si Eagles era “back in business”, cum spun americanii. Acelasi Hurts a adus conversia de doua puncte dupa un al treilea touchdown reusit de el in meci. De altfel, Hurts a adunat cei mai multi yarzi alergati din echipa lui (76). O cifra rarisima pentru un quarterback a carui misiune cu precadere e sa livreze pase pentru colegii din ofensiva.

La 35-35 erau toate sansele sa vedem prelungiri, dar Mahomes avea alte planuri. Quarterback-ul lui Chiefs a mutat lanturile inteligent spre endzone-ul advers, oferindu-I kickerului sau sansa de a intra in istorie ca marcatorul punctelor victoriei, cu opt secunde ramase pe cronometru.

Pentru Chiefs este al treilea Super Bowl in cinci finale, dupa cele castigate in 1970 si 2020.

De la finala NFL nu a lipsit nici Damar Hamlin, acesta fotografiindu-se alaturi de LeBron James, noul detinator al recordului de puncte in NBA.



Kansas City Chiefs revine spectaculos si se impune in Super Bowl pentru a treia oara in istorie | Rihanna a facut show la pauza