Fotbal American

Houston si Seattle, victorii facile in runda wild-card a NFL

Sursă foto: twitter.com/RedWingsViews

Echipele Houston Texans si Seattle Seahawks s-au calificat fara emotii, sambata noapte, in runda principala a playoff-ului din NFL, campionatul de fotbal american a carui partida vedeta este de acum celebrul Super Bowl.

Houston Texans a dispus pe teren propriu de Oakland Raiders, cu 27-14, desi diferenta din teren a fost mult mai mare intre cele doua formatii.

Practic playoff-ul sezonului actual a debutat pe acelasi teren care gazduia in urma cu un an marele Super Bowl, un meci cu doi pasatori aflati in premiera la acest nivel.

Pentru Connor Cook, quarteback-ul lui Raiders, miza partidei s-a dovedit mai mare decat capacitatea lui de a-si gestiona trairile, in multe momente acesta aratandu-si limitele.

O pasa la adversar in primul sfert a dus la primul touchdown al gazdelor reusit de Lamar Miller, iar acea eroare care a inclinat tabela la 0-10 avea sa cantareasca decisiv in economia partidei.

Dupa 20-7 la pauza mare, texanii nu au facut decat sa gestioneze partea a doua castigand meciul la pas.

Un meci cu doua recorduri in Seattle

Pe cea mai galagioasa arena din intreg peisajul sportului mondial, dupa aprecierea multor specialisti, Seattle Swahawks a fost nemiloasa cu Detroit Lions, echipa de care a trecut, cu 26-6.

Meciul din Conferinta Nationala (NFC) a dus la stabilirea unui record pentru NFL, Lions suferind a 9-a infrangere consecutiva in playoff.

Defensiva lui Seahawks a facut diferenta si l-a limitat pe Matt Stafford la putin peste 200 de yarzi in 32 de pase aruncate, iar Marshawn Lynch s-a dovedit imbatabil in jocul pe pamant, stabilind un nou record de yarzi castigati pentru echipa din Seattle intr-un meci de playoff (161 de yarzi si un touchdown).

Seattle joaca turul urmator, asa numita runda divizionala, contra celor de la Atlanta Falcons pe terenul acestora din statul american Georgia.

In sezonul regulat Seattle a castigat pe teren propriu, scor 26-24.

Program

Duminica seara sunt programate celelalte doua meciuri din runda wild-card:

Pittsburg Steelers - Miami Dolphins

Green Bay Packers - New York Giants (invingatoarea joaca cu Dallas Cowboys, locul 1 in NFC dupa sezonul regulat)



Houston si Seattle, victorii facile in runda wild-card a NFL