Fotbal American

Green Bay si Pittsburgh completeaza tabloul primei runde in playoff-ul NFL

Sursă foto: twitter.com/packers

Echipele Green Bay Packers si Pittsburgh Steelers s-au calificat, duminica seara, in runda divizionala a playoff-ului NFL dupa victorii la scor in meciurile disputate pe teren propriu.

Cu un Aaron Rodgers aflat intr-o excelenta dispozitie de joc, Packers au trecut de New York Giants, cu 38-13, desi oaspetii au tinut ritmul in primul sfert gratie unei defensive de fier la -11 grade pe legendara arena Lambeau Field din Wisconsin.

Rodgers, pasatorul lui Packers, a facut diferenta in finalul sfertul al doilea cu o aruncare la totul sau nimic, asa numita "hail mary" cum o numesc americanii in limbajul fotbalului american, iar Randall Cobb a reusit sa-i pacaleasca pe aparatorii lui Giants pentru un touchdown care a dus scorul la 14-6 inaintea pauzei.

A fost momentul decisiv al meciului, Giants nereusind sa mai revina pana la final, desi prin punctele aduse de Tavarres King, jucator aflat la primul sau touchdown din cariera, echipa newyorkeza s-a apropiat la 14-13 in sfertul al treilea.

Steelers la pas cu Dolphins

In meciul de wild card din Conferinta Americana, Pittsburgh Steelers a depasit usor pe Miami Dolphins, cu 30-12, echipa care n-a putat conta pe quarterback-ul titular Ryan Tannehill, accidentat la genunchi.

Antonio Brown (cinci receptii, doua touchdown-uri si 124 de yarzi) si Le'Veon Bell (167 de yarzi si doua touchdown-uri) au fost jucatorii decisivi pentru "otelari", in timp ce pasatorul Ben Roethlisberger s-a accidentat la genunchi si este incert pentru meciul de saptamana viitoare.

Citește și... Houston si Seattle, victorii facile in runda wild-card a NFL

Program

Saptamana viitoare programeaza cele doua meciuri din runda divizionala in ambele serii, AFC si NFC.

In AFC se vor infrunta New England Patriots – Houston Texans si Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers, in timp ce in NFC meciurile programate sunt Atlanta Falcons – Seattle Seahawks si marea confruntare Dallas Cowboys – Green Bay Packers.



Green Bay si Pittsburgh completeaza tabloul primei runde in playoff-ul NFL