Fotbal American

Final de sezon regulat in NFL. Cum arata tabloul meciurilor din PlayOff

Sezonul regulat in NFL s-a incheiat si din acest moment intreaga atentie este concentrata asupra meciurilor ramase pana la al 50-lea Super Bowl din elita fotbalului american.

Derby-ul ultimei etape a sezonului regulat s-a disputat la Sunday Night intre Green Bay Packers si Minnesota Vikings, un meci jucat la o temperatura de -20 grade Celsius si care a stabilit castigatoarea Diviziei NFC North.

Vikins s-au impus in deplasare pe Lambeau Field, cu 20-13, si va avea in runda wild card a PlayOff-ului avantajul terenului propriu in disputa cu Seattle Seahawks.

Echipa din Seattle a castigat pe terenul celor de la Arizona Cardinals, formatia cu cea mai puternica ofensiva a sezonului regulat, si a tras astfel un semnal de alarma ca este pe un val ascendent inaintea meciurilor care conteaza cu adevarat.

In cealalalt meci din runda Wild Card programat in NFC se vor infrunta Washington Redskins, castigatoarea Diviziei Est, una dintre cele mai slabe din liga, si Green Bay Packers, formatia lui Aaron Rodgers, unul dintre cei mai bine cotati jucatoari pe postul de Quarterback in acest moment.

Dincolo, in AFC, meciurile de Wild Card sunt Houston Texans- Kansas City Chiefs si Cincinnati Bengals-Pitsburgh Steelers.

Chiefs au inceput sezonul cu o victorie in primele sase meciuri, dar apoi au legat nu mai putin de zece victorii la rand fiind echipa cu cea mai importanta ascensiune. Doar o singura formatie a mai prins playoff-ul dupa nu asemenea start slab de sezon in istoria NFL, este vorba de Cincinnati Bengals in 1970.

Calificate direct in prima runda de PlayOff sunt Denver Broncos si New England Patriots in AFC, respectiv Carolina Panthers si Arizona Cardinals in NFC.

Super Bowl, meciul care decide castigatoarea trofeului Vince Lombardi si care se joaca intre castigatoarele celor doua conferinte, AFC si NFC, este programat in acest an pe 7 februarie pe Levi's Stadium din Santa Clara, California.



Final de sezon regulat in NFL. Cum arata tabloul meciurilor din PlayOff