Fotbal American

Final de sezon regular in NFL. Cum arata tabloul meciurilor din playoff

Sursă foto: https://twitter.com/steelers/

Duminica noapte s-au disputat ultimele partide din sezonul regular al NFL, la finalul caruia 14 echipe au obtinut dreptul de a continua in faza eliminatorie a competitiei de fotbal american.

Doua dintre echipe au promovat direct in faza Divizionala a playoff-ului, fiind cele mai bune formatii din fiecare Conferinta.

Tennessee Titans a incheiat prima in AFC, cu o linie de clasament de 12 victorii si 5 infrangeri.

De cealalta parte, prima echipa din NFC este Green Bay Packers (13-4), formatie invinsa surprinzator de codasa Detroit Lions, in deplasare, in ultimul meci al sezonului regular (37-30). Pentru Lions a fost doar a treia victorie a sezonului.

Lupta pentru ultimele locuri in playoff a fost una acerba in ultima etapa a sezonului regular.

Una dintre premiantele rundei finale a fost Pittsburgh Steelers, echipa care a invins-o in deplasare pe Baltimore Ravens, cu 16-13, la capatul unui meci care a avut nevoie de prelungiri.

Victoria a fost adusa de un field goald (3 puncte) reusit de la 36 de yarzi, dupa ce pasatorul Ben Roethlisberger a mutat incredibil lanturile pentru Steelers.

Ambele echipe ar fi fost eliminate din lupta pentru playoff, daca meciul s-ar fi incheiat la egalitate.

Momentul decisiv s-a petrecut cu 2:28 minute ramase din prelungiri, cand Roethlisberger a l-a gasit ideal pe Ray-Ray McCloud la a patra serie de atacuri si opt yarzi de cucerit. Steelers atacau in acel moment la 41 de yarzi de terenul de tinta adversa.

Echipa din Pittsburgh a primit astfel un nou set de atacuri si astfel s-a apropiat suficient de mult pentru a transforma un field goal, ceea ce s-a si intamplat.

Tabloul playoff-ului NFL

AFC

1. Titans (primul tur liber)

2. Chiefs vs. 7. Steelers
3. Bills vs. 6. Patriots
4. Bengals vs. 5. Raiders

NFC

1. Packers (primul tur liber)

2. Buccaneers vs. 7. Eagles
3. Cowboys vs. 6. 49ers
4. Rams vs. 5. Cardinals

Meciurile din runda Wild Card a playoff-ului NFL se vor disputa in 15, 16 si 17 ianuarie. Pentru prima data o partida este programata intr-o zi de luni.

Sezonul trecut castigatoarea din Super Bowl a fost Tampa Bay Buccaneers, echipa care a evoluat in aceast runda de Wild Card.

Anul acesta meciul care decide campioana NFL se va disputa pe SoFi Stadium din apropiere de Los Angeles, pe 13 februarie.

Spectacolul din pauza va fi intretinut de cunoscutii Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige si Kendrick Lamar.



Final de sezon regular in NFL. Cum arata tabloul meciurilor din playoff