Fotbal American

Experienta a batut tineretea in calificarile pentru Indy 500

Sursă foto: https://twitter.com/CGRTeams

Pentru a patra oara intr-o impresionanta cariera pilotul neo-zeelandez Scott Dixon a obtinut cel mai bun timp in calificarile cursei de 500 de mile de la Indianapolis, regina motorsportului american.

Echipierul de la Chip Ganassi Racing Honda a avut o medie de 231.685 mph dupa cele patru tururi parcurse pe ovalul de mare viteza din Indianapolis.

Scott Dixon se alatura astfel altor trei piloti care au reusit patru pole-uri la Indianapolis. Este vorba de Rex Mays, Helio Castroneves si AJ Foyt.

Recordul de sase plecari din pole position ii apartine lui Rick Mears (1979, 1982, 1986, 1988, 1989, 1991), toate alaturi de echipa lui Roger Penske.

Dixon, pilot care va implini 41 de ani in iulie, a reusit sa-l devanseze de putin pe tanarul lup Colton Herta de la echipa Andretti Autosport Honda.

Herta, 21 de ani, obtine cel mai bun rezultat in calificarile pentru Indy 500 la doar a treia aparitie in celebra cursa a campionatului IndyCar.

Principalul produs de export al motorsportului american pentru lumea curselor de monoposturi, asa cum e considerat Herta la ora actuala, a plecat al 5-lea in 2019 si a terminat pe 33, iar in 2020 a fost al 10-lea incheind al 18-lea.

Prima linia la startul cursei din 30 mai a fost completata de olandezul Rinus Veekay, un alt pilot din tanara generatie.

Reprezentantul echipei Ed Carpenter Racing Chevrolet i-a devansat pe veteranii Ed Carpenter si Tony Kanaan.

Acestia vor imparti a doua linie cu spaniolul Alex Palou, primul invingator din 2021 in IndyCar, pe Barber Motorsport din Birmingham, Alabama.

Linia a treia ii va avea in componenta pe Ryan Hunter-Reay, veteranul Helio Castroneves si Marcus Ericsson.

De remarcat ca echipa lui Chip Ganassi si-a plasat cele patru monoposturi in primele noua pozitii la start, insa la Indy 500 orice este posibil dincolo de configuratia grilei.

Columbianul Juan Pablo Montoya va pornit al 24-lea, in timp ce Simona De Silvestro, singura femeie de pe grila, va fi ultima la start.



Experienta a batut tineretea in calificarile pentru Indy 500