Fotbal American

Denver Broncos si Carolina Panthers vor disputa Super Bowl 50

Echipele Denver Broncos si Carolina Panthers se vor duela in meciul meciurilor fotbalului american, Super Bowl, pe data de 7 februarie, dupa ce duminica noapte cele doua au castigat conferintele din care fac parte.

Intr-un meci clasic pentru fotbalul american, o inclestare a titanilor intre doi dintre cei mai buni pasatori ai tutoror timpurilor, Payton Manning si Denver Broncos au trecut la limita, pe teren propriu, de New England Patriots, cu 20-18, pentru titlul AFC.

Manning a reusit un meci ca in vremurile lui de glorie si a coordonat excelent ofensiva cu celebrul sau "Omaha", Broncos aflandu-se in permanenta la conducere, insa defensiva a adus fara doar si poate victoria si calificarea in Super Bowl pentru echipa din Denver.

Aparatorii lui Broncos au blocat nu mai putin de patru atacuri consecutive la al patrulea down din partea lui Tom Brady in ultimele sase minute.

O singura pasa de Touchdown a gasit Brady in ultimele secunde, cand l-a gasit fabulos cu minge la limita spatiului de tinta pe Rob Graonkowski, jucatorul sau preferat la receptie.

Scorul s-a strans la 20-18 in favoarea lui Broncos si Patriots aveau nevoie de o conversie de doua puncte pentru a forta prelungirile. Ce s-a intamplat mai exact?

In loc de conversia de un punct, echivalentul unei transformari in rugby, Patriots au pus mingea jos la linia de doi yarzi pentru a incerca trimiterea acesteia in endzone-ul advers (n.r. - terenul de tinta) ca pentru un nou touchdown. Pus sub o presiune uriasa de aparatorii adversi, Brady a aruncat de frica si a fost interceptat, astfel ca Broncos puneau mana pe titlul AFC si pe calificarea in Super Bowl.

Meciul putea ajunge in prelungiri daca Stephen Gostkowski nu rata conversia de un punct dupa primul touchdown al meciului reusit de Patriots in chiar primul sfert al intalnirii.

Pentru Manning, jucator care si-ar putea anunta retragerea la finalul acestui sezon, va fi a patra prezenta in Super Bowl.

In finala Conferintei NFC, Carolina Panthers a demolat pe teren propriu Arizona Cardinals, cu 49-15, intr-un meci super ofensiv din partea lui Cam Newton si compania.

Newton, pasatorul lui Panthers, ajunge astfel pentru prima data intr-un Super Bowl, in timp ce echipa din Carolina va juca doar pentru a doua oara cu trofeul Vince Lombardi pe masa, dupa ce in urma cu 12 ani era demolata de New England Patriots.

Super Bowl 50 este programat pe 7 februarie in Santa Clara, iar in pauza dintre reprize pe teren va concerta trupa Coldplay.

Cel mai ieftin bilet pentru Super Bowl a ajuns sa coste undeva la 3.500-3.700 de dolari, insa preturile ajung sa sara si de 10.000.



Denver Broncos si Carolina Panthers vor disputa Super Bowl 50