Fotbal American

Ce credem noi despre cazul Hamlin: Damar, clubul Bills și NFL au făcut afaceri cu moartea

Damar Hamlin a creat o imensă controversă pe Twitter, după vizita de la stadion de duminică, la meciul lui Bills din NFL. Ce credem noi despre această situație, deși nu are nicio valoare?

Noi credem că lui Damar îi convine de minune situația. Din spital a făcut milioane de dolari din vânzări de tricouri și din linia sa vestimentară care a înflorit de pe urma unui incident pe viață și pe moarte.

În contul său au intrat câteva milioane de dolari bune din vânzări de echipamente.

NFL și-a crescut expunerea cu puțin timp înainte de marea finală.

Clubul Bills, dintr-o organizație necunoscută în afara SUA  - nici acolo nefiind un mare club , a devenit o bornă pentru fanii sportului din toată lumea. Testați și voi, 99% ditre cei care urmăresc sportul cât de cât nu știu fără google cine este acum campioana în NFL, dar știu cine sunt Bills sau Hamlin. 

Damar întreține un mister de marketing bine pus la punct și a ajuns el însuși, dintr-un sportiv aproape necunoscut în afara SUA, o vedetă pe toată planeta. În câteva zile a atins nivelul de imagine pe care Michael Jordan l-a clădit în ani și pe performanța sa uriașă.

Pe bună dreptate, tensiunea creată, cel mai probabil special, a avut efectul scontant pe Twitter, unde are loc o imensă controversă: este Damar viu sau mort?

Tensiunea crește cu acceptul său. Vom vedea ce va urma, dar la acest moment aceasta este părerea noastră, asistăm la un stunt de marketing ingenios, în care fanii și cei care i-au dorit binele sunt prinși la mijloc într-un mod nu tocmai fair-play din partea lui Damar.

Clubul din NFL Buffalo Bills nu ar fi trebuit să permită o astfel de desfășurare a evenimentelor având în vedere situația sensibilă. Dacă NFL și Bills au decis să îl aducă pe Damar la stadion duminică, trebuiau să o facă până la capât, măcar pentru câteva secunde lumea să îl poată vedea pe cel care a fost la un pas de moarte și pentru care mulți s-au rugat.

Dacă Damar este bine, ceea ce este cel mai posibil și ceea ce toți doresc, Hamlin, clubul Bills și NFL au făcut afaceri cu o situație critică, asta ca să nu spun direct că au făcut afaceri cu moartea.

Pe moment Damar a anunțat pe Twitter că „se va auzi curând”, să sperăm că se va și vedea.

Mulți sunt de părere că „dacă nu văd, nu cred”, deci Damar până la urmă va trebui să apară. Va fi la finala Super Bowl de pe 12 februarie? Dacă va fi așa, tot ce se petrece acum ar căpăta sens.

Dacă nu va mai apărea până la urmă deloc, atunci va fi o problemă.

Vorba lui Stew Peters, de pe Twitter, „vreau să îl văd pe Damar pozat în mână cu ziarul de azi și cu data vizibilă”.

Vadim Cușnarencu



Ce credem noi despre cazul Hamlin: Damar, clubul Bills și NFL au făcut afaceri cu moartea