Fotbal American

Cauza stopului cardiac al lui Hamlin rămâne pe moment necunoscută

Sursă foto: twitter.com/buffalobills

La aproximativ 24 de ore după stopul cardiac suferit de jucătorul de fotbal american Damar Hamlin cauza acestuia rămâne încă necunoscută.

Încă nu este clar ce a dus la stopul cardiac al lui Damar Hamlin - o afecțiune care rezultă din tulburări electrice care fac ca inima să înceteze brusc să bată corespunzător. Moartea poate apărea rapid dacă ajutorul nu este acordat imediat.

Stopul cardiac nu este același lucru cu un atac de cord sau cu insuficiența cardiacă. Comentatorii NFL din timpul transmisiei live au menționat că „nu am văzut niciodată așa ceva”.

Corespondentul medical șef al CNN, dr. Sanjay Gupta, a explicat că atunci când inima nu bate bine, uneori lichidul poate reveni în plămâni și îngreunează oxigenarea pacientului pentru personalul medical. 

Gupta a mai spus că se pare că Hamlin are încă o cantitate semnificativă de disfuncție cardiacă și inima lui nu poate pompa suficient sânge.

Una dintre opțiunile de tratament este reducerea necesarului de sânge oxigenat al organismului.

„Așadar,  se dorește îmbunătățirea cantitatății de sânge din circulație, dar între timp se poate scădea și cererea de sânge prin sedarea persoanei, ținându-l pe un aparat de respirat”, a spus el. Este ceea ce se întâmplă la acest moment cu Hamlin.

Hamlin, în vârstă de 24 de ani, se află pe un ventilator pentru a ușura o parte din tensiunea plămânilor săi, care au fost deteriorați, potrivit unchiului său Dorrian Glenn.

Medicii i-au spus lui Glenn că nepotul său a fost, de asemenea, „întors pe burtă” în spital pentru a-i ajuta cu sângele din plămâni: „Se pare că tratamentul funcționează într-un mod pozitiv”, a mai spus Dorrian Glenn.

La acest moment nu este clar ce a cauzat problema cardiacă. O traumă contondentă sau o nefuncționare corespunzătoare a cordului. 

O lovitură directă în piept poate duce la stop cardiac. Atunci inima încetează să bată corect și nu își poate face treaba de a pompa sânge în jurul corpului.

Trauma cauzată de un contact fizic este diferită de un atac de cord, care se întâmplă atunci când alimentarea cu sânge a mușchiului inimii este întreruptă.

În cazul lui Hamlin, medicii au reușit să-i facă rapid inima să bată din nou. Nu se știe încă ce răni interne ar fi suferit în urma incidentului și dacă a existat vreo leziune semnificativă la inima lui, pentru a stabili cauza incidentului.



Cauza stopului cardiac al lui Hamlin rămâne pe moment necunoscută