Fotbal American

Cantecul de lebada pentru Tom Brady. Legendarul pasator din NFL eliminat de Dallas Cowboys in ultimul meci din Wild Card

Sursă foto: https://twitter.com/Buccaneers/

Dallas Cowboys este ultima echipa calificata in runda Divizionala a playoff-ului NFL, dupa o victorie categorica obtinuta pe terenul celor de la Tampa Bay Buccaneers, cu 31-14.

Un meci in care Dak Prescott, pasatorul lui Cowboys, l-a eclipsat pe legendarul Tom Brady, omologul sau de la Buccaneers. Cu 25 de pase complete din 33 de incercari, 305 yarzi si patru TD-uri, Prescott a realizat cel mai bun meci al carierei, potrivit lui Troy Aikman, triplu castigator de Super Bowl cu Cowboys.

Dincolo de renumele lui Brady, victoria celor din Dallas nu poate fi trecuta vreo clipa la capitolul surprize. Sa nu uitam ca Buccaneers si-a castigat divizia cu record negativ (8-9)!

Cowboys n-a mai trecut de runda Divizionala din 1995 si adevaratul test urmeaza duminica pe terenul unei mari rivale din liga.

Pentru Brady, 45 de ani, meciul de luni noapte ar putea fi ultimul din cariera in NFL. Contractul sau cu echipa din Florida expira in vara si discutiile despre o noua retragere au aparut in spatiul public american. De sapte ori castigator in Super Bowl, Brady a semnat deja un angajament pe zece ani cu reteaua FOX Sports pentru a deveni analist la capatul carierei de jucator profesionist.

Si pentru ca e vorba totusi de Cowboys, o echipa care in fiecare an porneste ca mare favorita si care aproape de fiecare data dezamageste crunt, kicker-ul Brett Maher a tinut sa intareasca regula irosind nu mai putin de patru puncte. Practic n-a transformat niciunul dintre cele patru touchdown-uri ale echipei sale, o raritate la un asemenea nivel.

Pentru Dallas Cowboys este doar a cincea victorie in playoff din 1995 pana in prezent si totodata primul succes obtinut in fata lui Tom Brady, jucator care a scris istorie in NFL alaturi de New England Patriots mare parte din impresionanta lui cariera.

Cowboys vor evolua duminica in deplasare cu marea rivala San Francisco 49ers pentru un loc in finala Conferintei NFC. O rivalitate care dateaza din anii 90, cand cele doua echipe dominau campionatul.

Pentru celalalt loc in finala NFC se vor duela New York Giants si Philadelphia Eagles, doua mari rivale de pe coasta de est a Statelor Unite.

Interesant este ca trei din cele patru echipe calificate in runda Divizionala provin din aceeasi divizie, NFC East. E vorba de Cowboys, Giants si Eagles.

De cealalat parte, in AFC se vor disputa meciurile Bufallo Bills – Cincinnati Bengals (o reeditare a duelului in care a colapsat Damar Hamlin in runda a 17-a din sezonul regular) si Kansas City Chiefs contra revelatiei Jacksonville Jaguars.

Rezultate complete din faza Wild Card:

Seattle Seahawks 23 - 41 San Francisco 49ers
Los Angeles Chargers 30-31 Jacksonville Jaguars

Miami Dolphins 31-34 Buffalo Bills
New York Giants 31-24 Minnesota Vikings
Baltimore Ravens 17-24 Cincinnati Bengals

Dallas Cowboys 31-17 Tampa Bay Buccaneers



Cantecul de lebada pentru Tom Brady. Legendarul pasator din NFL eliminat de Dallas Cowboys in ultimul meci din Wild Card