Snooker

Williams il conduce pe Higgins dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial

Sursă foto: twitter.com

Galezul Mark Williams are trei jocuri avans in fata scotianului John Higgins la Crucible, locul legendar in care se disputa finala Campionatului Mondial de snooker.

O finala disputata dupa sistemul cel mai bun dintr-un total maxim de 35 de jocuri, primul la 18, si care se intinde pe durata a patru sesiuni in mod normal.

Williams il conduce pe Higgins, cu 10-7, dupa ziua de duminica si ar putea inchide finala, teoretic, dupa sesiunea a treia, programata luni cu incepere de la ora 16:00. Conditia este sa castige toate cele opt jocuri, insa este putin probabil ca Higgins sa nu aiba niciun raspuns.

Intrat in finala cu prima sansa la obtinerea victoriei, scotianul a inceput extrem de slab si a fost condus in permanenta, chiar cu 4-0 si 5-1 in prima sesiune.

A reusit sa castige ultimele trei din ultimele patru jocuri programate duminica dupa-amiaza si a limitat pierderile. Doar 5-3 pentru Williams dupa prima sesiune.

La reluare galezul s-a distantat la 6-3, dar Higgins a raspuns cu doua frame-uri castigate lar and, unul cu break de 127.

Dupa 14 frame-uri Higgins reusea sa-l egaleze pe Williams, insa galezul a raspuns cu un break de 118, urmat de un joc 16 adjudecat cu break de 64. In ultimul frame Higgins a avut prima sansa, dar a gresit incredibil la bilele colorate si i-a oferit practic frame-ul pe tava lui Williams.

Cei doi disputa prima finala de Campionat Mondial impreuna. Higgins are patru titluri mondiale in palmares, Williams doua.Williams il conduce pe Higgins dupa prima zi a finalei Campionatului Mondial