Snooker

Vrajitorul Higgins trece de un prim tur complicat la Romanian Snooker Masters

Cvadruplul campion mondial John Higgins s-a calificat, joi, in sferturile turneului invitational Romanian Snooker Masters de la Bucuresti.

Supranumit “Vrajitorul din Wishaw”, Higgins l-a invins pe conationalul sau scotian Anthony McGill, cu 4-2, la capatul unui meci extrem de tacticizat.

Inceputul meciului a fost unul mai degraba prudent, cu lovituri de finete tehnica de ambele parti. Dupa un break mic al lui McGill de doar 20 de puncte, Higgins a avut pozitie la masa, insa fostul campion mondial a ratat si McGill si-a adjudecat primul frame cu un break de 64 de puncte. Niciun punct marcat de Higgins pe tabela.

McGill a avut sansa unui 2-0 surprinzator, insa a pierdut alba dupa 44 de puncte, iar cum jocul greseala asteapta Higgins, ca un vulpoi experimentat, a restabilit egalitatea prin intermediul unui break de 82 de puncte.

Higgins continua momentul bun si trecea in avantaj la capatul unui break solid de 94 de puncte, ratand de putin un “century”.

In jocul patru cei doi jucatorii s-au intrecut in ratari pana cand McGill a gasit pozitia la masa si a pus deoparte un break de 85 de puncte prin care egala 2-2.

Frame-ul cinci a fost de departe si cel mai disputat al meciului. Higgins a inceput cu un break mic, dupa care s-a redresat cu o lovitura de siguranta foarte buna. A urmat un break de 25, dar “Vrajitorul” scapa alba in buzunar si-l invita pe McGill la joc. Acesta n-a refuzat tentatia de a recupera doua snookere. Pe primul l-a reusit, insa Higgins si-a tinut nervii in frau si a trecut din nou in fata.

Un joc in care arbitrul la masa, malterul Terry Camileri, a facut in cateva randuri apel spectatorilor sa pastreze linistea in sala si sa inchida telefoanele mobile. O meteahna de care nu vom scapa, din pacate, prea curand si care ne tradeaza lipsa unei culturi solide in jocul de snooker.

McGill a ratat complet deschiderea in frame-ul sase, insa Higgins n-a reusit sa profite si s-a vazut condus dupa un break de 47 al mai tanarului sau oponent. S-a intrat intr-o zona de lovituri de siguranta pana cand McGill a comis fault la bila alba si Higgins a inchis cu break de 63.

Higgins il va intalni in sferturi pe galezul Ryan Day, invingator in primul meci al zilei de joi, cu 4-2, in fata englezului Barry Hawkins, dupa ce acesta din urma a avut 2-1 pe tabela.



Vrajitorul Higgins trece de un prim tur complicat la Romanian Snooker Masters