Snooker

'Vrajitorul' Higgins nu a uitat gustul succesului

Pus la stalpul infamiei snookerului mondial dupa ce a fost implicat intr-un scandal de coruptie, jucatorul scotian John Higgins a revenit cu dreptul in competitie castigand etapa de la Hamm (Germania) a European Players Championship Tour.
Higgins l-a invins in finala programata duminica pe englezul Shaun Murphy, cu 4-2, victorie in urma careia a acumulat 2000 de puncte in clasamentul mondial si a urcat pe pozitia a treia a ierarhiei data publicitatii de World Snooker Association.

"Am venit aici cu gandul de a evolua in cateva meciuri pentru a-mi reintra in ritmul de competitie, dar sunt incantat de aceasta victorie. Stiam ca pot fi destul de bun pentru a incerca victoria, dar chiar nu m-am asteptat sa o si obtin", a spus Higgins.

'Vrajitorul din Wishaw' a deschis finala in stil de mare campion reusind un break de 132 puncte, pentru a se distanta apoi la 2-0 pe tabela.

Murphy a raspuns cu break-uri de 64 si 50 puncte, egaland scorul la doi, dar acestea au fost ultimele miscari castigatoare ale 'Magicianului'. Un break de 95 urmat de un altul de 53 i-au adus in cele din urma victoria lui Higgins.

"Primirea pe care mi-au facut-o jucatorii si ceilalti din comunitatea snookerului a fost calda si incurajatoare pentru mine. Nu ma asteptam la altceva, pentru ca acestia sunt baietii pe care eu ii stiu. Ei il cunosc pe adevaratul John Higgins, iar eu ii cunosc pe ei. Am promis in septembrie ca voi castiga cat mai multe trofee si acesta este doar inceputul", a declarat Higgins.

Onlinesport


'Vrajitorul' Higgins nu a uitat gustul succesului