Snooker

VIDEO Tom Ford a realizat break-ul maxim la Openul Bulgariei

Pentru doar a doua oara în cariera jucatorul englez Tom Ford si-a trecut în palmares break-ul maxim de 147 de puncte. Izbânda s-a întâmplat în chiar primul frame al meciului disputat în compania lui Matthew Stevens în turul trei al Openului Bulgariei, turneu din seria Players Tour Championship - European Tour.

În cele din urma Tom Ford avea sa câstige meciul cu 4-1, calificându-se în optimile de finala unde va juca împotriva conationalului sau englez Jack Lisowski.

Precedentul break maxim reusit de Tom Ford fusese realizat în 2007 la Marele Premiu contra englezului Steve Davis.

Pentru break-ul maxim reusit Ford va primi un bonus de 2.500 de lire sterline.

Acesta a reusit surpriza si s-a eliminat în turul al treilea pe numarul doi mondial Mark Selby, cu 4-3.

Selby începuse ziua cu o victorie de antrenament în fata bulgarului Danail Tugov, scor 4-0, dupa care a trecut prin mari emotii contra thailandezului Dechawat Poomjaeng.

Fostul lider mondial a avut nevoie de joc decisiv si de cel mai bun snooker al sau pentru a trece de turul al doilea, dupa ce a condus cu 3-1 si s-a vazut egalat la trei.

Un break de 136 de puncte cu închidere de masa i-a adus calificarea lui Selby în turul al treilea, unde însa figura nu a mai tinut în fata lui Lisowski.

Liderul mondial Judd Trump nu a cedat decât trei frame-uri pâna în optimile de finala, depasindu-i pe rând pe englezii Martin O'Donnell (4-1) si Michael Wild (4-0), respectiv indianul Aditya Mehta (4-2).

Dupa prima zi de competitie la Openul Bulgariei s-au completat cele patru optimi din partea superioara a tabloului de concurs:

Jack Lisowski - Tom Ford

Thepchaiya Un-Nooh - Mark Davis

Dave Harold/Kurt Muflin - Judd Trump

Andrew Higginson - Anthony McGill

Sâmbata sunt programate meciurile din primele trei tururi ale partii inferioare de tablou, urmând a intra în competitie jucatori precum Mark Allen, John Higgins, Ali Carter, Jimmy White, Mark Williams, Peter Ebdon sau Neil Rolbertson.

Într-unul dintre meciurile programate la masa de joc se va afla si românul Rares Sinca (23 ani) împotriva chinezului Liang Wenbo.



VIDEO Tom Ford a realizat break-ul maxim la Openul Bulgariei