Snooker

Victorie controversata pentru Ronnie O'Sullivan in fata unui chinez de 18 ani: "Cineva trebuia sa opreasca meciul"

Sursă foto: twitter.com/

Ronnie O'Sullivan s-a calificat, vineri seara, in semifinalele Openului Englez, dupa ce l-a invins pe chinezul Luo Honghao, cu 5-3, dar englezul a declarat ca este dispus sa rejoace meciul!

Un scor la prima vedere relaxant pentru O'Sullivan, dar in realitate lucrurile nu au fost chiar asa de simple pentru multiplul campion mondial.

O'Sullivan a inceput in forta si a castigat primele doua frame-uri vu viteza fulgerului, in stilul sau caracteristic. Break-uri de 118 si 90 de puncte ii aduceau un 2-0 linistitor detinatorului titlului.

Cu doar noua puncte marcate in primele doua frame-uri, Luo a replicat puternic si a castigat urmatoarele trei jocuri fara sa-i ofere vreo sansa titratului sau adversar.

Break-uri de 90, 67 si 136, acesta din urma fiind cel mai mare al carierei, il aduceau pe Luo la conducerea meciului dupa cinci frame-uri.

Controversa

In frame-ul al saselea acelasi Luo a avut prima sansa, dar o ratare a tanarului chinez l-a adus la masa pe Ronnie, iar acesta si-a adjudecat frame-ul printr-un break de 73 de puncte.

La una dintre loviturile executate cu sprijinul peste pachetul de bile rosii, O'Sullivan a comis un fault atingand cu tacul una dintre bille aflate in pachet.

Arbitra la masa n-a vazut faultul si nici Ronnie care a continuat pana la castigarea frame-ului. La cum il cunoastem pe englez acesta ar fi recunoscut fara probleme faultul.

"Cineva trebuia sa fi oprit meciul. Acum dupa ce mi-ati aratat imaginile ma simt oribil", a spus O'Sullivan in studioul Eurosport dupa incheierea partidei.

Un alt moment decisiv s-a consumat in jocul urmator, al saptelea, cand Luo a pierdut pozitia dupa o ratare la o lovitura cu sprijinul spre buzunarul superior stang, moment in care avea 56 de puncte si era foarte aproape de 4-3.

O'Sullivan a curatat masa cu break de 82 de puncte si trecea hotarator in avantaj, pentru ca in jocul urmator sa transeze disputa.

Mark Davis este adversarul lui O'Sullivan in semifinala programata sambata. Stuart Bingham si Stephen Maguire se intalnesc in cealalta partida.



Victorie controversata pentru Ronnie O'Sullivan in fata unui chinez de 18 ani: "Cineva trebuia sa opreasca meciul"