Snooker

"Vartejul" Jimmy White aproape sa-l spulbere pe Stephen Maguire

Cel mai asteptat meci din primul tur al Campionatului Regatului Unit de la York I-a adus la masa pe scotianul Stephen Maguire, al 14-lea jucator al lumii in acest moment, si pe “Campionul publicului” Jimmy White.

Ajuns pe locul 116 mondial, White a oferit la cei 53 de ani ai sai o replica fabuloasa mult mai tanarului sau oponent, pierzand in cele din urma in joc decisiv, cu 6-5.

White a inceput in forta cu un break de 77 de puncte, fara ca Maguire sa introduca vreo bila in buzunare, dupa care scotianul a raspuns de asemenea cu un 77.

Cel poreclit “Whirlwind” a continuat sa joace excelent si la pauza tabela a aratat un 3-1 care-l plasa pe White in pozitia de favorit la victorie. White reusea in frame-ul patru cel mai mare break al meciului, unul de 104 puncte.

Maguire a legat trei frame-uri la rand, cu break-uri de 64 si doua de 97 de puncte, dar White a gasit puterea de a reveni de la 3-5.

Astfel s-a ajuns in decisiv, unde Maguire si-a apropiat victoria printr-un break de 72 de puncte.

Aceasta a fost cea mai solida prestatie a lui Jimmy White din ultimul timp, un joc care a amintit de cel care a cucerit 10 turnee de puncte, printre care si Campionatul Regatului Unit in 1992 la Preston.



"Vartejul" Jimmy White aproape sa-l spulbere pe Stephen Maguire